Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-3°C

Spitalul din Mediaș are paturi ATI pentru bolnavii COVID, dar nu există personal

27 Octombrie 2020 20:55

Spitalul din Mediaș are paturi ATI pentru bolnavii COVID, dar nu există personal

Secția destinată pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 a Spitalului Municipal din Mediaș a primit astăzi, 27 octombrie, primii pacienți, a anunțat prefectul Mircea Crețu, în cadrul unei conferințe de presă. În secție sunt 20 de paturi, dintre care două sunt dotate conform unei secții ATI, patru pacienții COVID aflați în stare gravă.  

„Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaș, unde, în acest moment, se internează primii pacienți COVID-19. S-a creat un număr de 20 de paturi din care două dispun de dotarea unei secții ATI”, a spus Mircea Crețu.

Cele două paturi nu pot fi, însă, folosite, pentru că nu există personal de specialitate care să îngrijească bolnavii. Mircea Creți spune că este nevoie de trei medici de specialitate care să supravegheze bolnavii 24 din 24 de ore.

„Singura necesitate pentru ca acestea (n.r. paturile ATI) să poată funcționa la capacitate maximă este resursa umană.  Vorbim de trei medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanență, 24 de ore din 24, pacienții care vor avea nevoie de cele două paturi dotate pentru ATI”, mai spune prefectul.  

Și Sibiul va avea șase noi paturi de ATI care să le suplimenteze pe cele 12 existente în acest moment, dar și aici este nevoie de personal.  

„În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Sibiu s-a demarat o procedură de achiziție pentru o stație de oxigen care va deservi șase paturi cu dotare ATI situate în structura modulară și, de asemenea, s-au demarat și angajările de personal care să deservească pacienții din această structură”, a mai spus Mircea Crețu.  

Termenul de soluționare dat de prefect pentru toate aceste probleme și pentru ca paturile de ATI să poată fi folosite este de aproximativ 14 zile.

Vă reamintim că, în 23 octombrie, un bărbat în vârstă de 65 de ani a decedat la Spitalul Municipal din Mediaș așteptând să se elibereze un loc la Secția de Terapie Intensivă dintr-un alt spital.

 

 

Vizualizari: 827

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Praf In ochi

Acum 1 lună

Da, foarte grav! Angajati personal!!! Pana acum ce agi pazit?!? Cineva teebuie sa raspunda pentru omul ala!!! As vrea sa vad niste demisii! Praf in ochiii

Raspunde

Cosmin Codru

Acum 1 lună

Pai asa e cand ca natie, pui obiectele inaintea fiintelor.......fiintele fug si ramai cu obiectele. Ce lume proasta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus