Sâmbătă,
28.11.2020
Ceata
Acum
-2°C

Șoferi băuți, ziua în amiaza mare, prinși la volan pe străzile din județ. Unul nu avea nici permis

28 Octombrie 2020 14:32

Șoferi băuți, ziua în amiaza mare, prinși la volan pe străzile din județ. Unul nu avea nici permis

Trei bărbați au fost depistați ieri conducând sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre ei nu deținea permis de conducere.

Primul șofer băut a fost identificat în jurul orei 12:00, după ce a fost implicat într-o autotamponare pe DN 14, în afara localității Blăjel. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Mediaș, se afla sub influența băuturilor alcoolice, stare pe fondul căreia a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul afișat de aparat a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute și pedepsite de art.  336 alin. 1 din Codul penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

50 de minute mai târziu, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe DJ 106 J (Gura Râului – Orlat) un autovehicul la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Gura Râului. Polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere.

Nu în ultimul rând, aseară, în jurul orei 20:40, pe DJ 105G Racovița, polițiștii rutieri au depistat în trafic un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Bradu, a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul afișat de aparat a indicat valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

În acest context, reprezentanții Poliției Sibiu le reamintesc conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile articolului 336 din Codul Penal:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Vizualizari: 880

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Unknown N

Acum 1 lună

Cat mai multe controale, va rog, si in SIBIU. Se conduce groaznic, probabil si sub influenta altor substante , nu doar alcoolice
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus