Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Bărbat reținut după ce și-a agresat și amenințat nevasta, chiar și după ce a fost eliberat un ordin de protecție

Bărbat reținut după ce și-a agresat și amenințat nevasta, chiar și după ce a fost eliberat un ordin de protecție

Un bărbat din Alba a fost reținut ieri de polițiștii din Dumbrăveni după ce a încălcat ordinul de protecție emis de către Judecătoria Mediaș, ca urmare a sesizării unui act de violență în familie. 

Polițiștii din Dumbrăveni au răspuns în 17 octombrie unui apel 112 prin care o femeie (45 de ani, domiciliată în Hoghilag) sesiza acte de violență împotriva sa exercitate de către soțul acesteia. Polițiștii, în urma analizei de risc efectuate, au emis pe loc un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, prin care s-a dispus evacuarea temporară a bărbatului (în vârstă de 43 de anii, domiciliat în județul Alba) din imobilul din localitatea Hoghilag, transmit autoritățile sibiene. Totodată, în 26 octombrie, Judecătoria Mediaș a emis ordin de protecție pentru 6 luni, prin care bărbatul era obligat sa nu se apropie la o distanță mai mică de 100 m de partea vătămată și locuința acesteia. 

În 23 și 27 octombrie, femeia a sesizat poliția cu privire la faptul că soțul său a pătruns în curtea imobilului și a amenințat-o, însă până la sosirea polițiștilor acesta părăsea imobilul și se ascundea. Ieri, în jurul orei 17, victima a sesizat din nou prezența soțului ei în imobil iar până la sosirea polițiștilor acesta a părăsit locuința. Autoritățile au reușit, în jurul orei 19, să îl depisteze pe bărbat în timp ce încerca să escaladeze din curtea imobilului vecin în curtea părții vătămate. 

Bărbatul a fost reținut de către polițiștii din Dumbrăveni pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea hotărârilor judecătorești și amenințare. În cursul acestei zile va fi prezentat instanței pentru luarea unei măsuri legale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1079

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus