Duminică,
16.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Redeschiderea Spitalului Militar. Cu chiote, zorzoane, talăngi și zurgălăi

Redeschiderea Spitalului Militar.  Cu chiote, zorzoane, talăngi și zurgălăi

Cinci paturi la ATI și alte șase pentru pacienții infectați cu noul coronavirus au fost puse din nou la dispoziția pacienților - cu istericale, onoruri și zurgălăi, ca într-o comedie neagră. Ca la noi.

E vorba de redeschiderea peste noapte a Spitalului Militar de Urgență, după ce nu mai departe de vineri, oficialii județului au explicat că spitalul rămâne închis, pe motiv de renovări. Schelele despre care șeful Direcției de Sănătate Publică spunea că sunt peste tot în ATI-ul Spitalului Militar au dispărut la un semn, iar județul întreg e salvat. E gata, avem paturi, avem locuri pentru urgențe. Oricare dintre cei peste 200 de sibieni cu SARS CoV-2, depistați deja cu o constanță zilnică de rău augur, are unde se îndrepta. Avem paturi, avem doctori, avem medicamente, avem aer.

Primul semn a fost dat de vicepremierul Raluca Turcan. A anunțat că a avut discuții încă de joi cu ministrul Apărării, astfel că spitalul a fost deschis, în ciuda lucrărilor. Unu.

Imediat, un jurnalist local și-a însușit, pe facebook, rolul de om decisiv în această reușită, pentru că a chestionat autoritățile în legătură cu paturile libere de la Spitalul Militar. Doi.

A urmat prefectul de Sibiu, care a liniștit populația, spunând că totul a fost premeditat, pentru că, nu-i așa, autoritățile lucrează pentru noi. Trei.

Apoi ministrul Apărării (patru), dar și Dan Barna, copreședintele Alianței USR PLUS. Cinci. ”În urma deciziilor luate la nivelul local și a dialogului pe care l-am avut în ultimele două zile și eu și alți parlamentari de Sibiu la nivelul conducerii Ministerului Apărării și la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din această seară Spitalul Militar din Sibiu primește pacienți COVID19”, a anunțat, cu aplomb, deputatul de Sibiu. Deci sunt mai mulți. Șase, șapte, opt, nouă, zece, unsprezece. Gata, se termină paturile! Pe restul îi vom auzi de luni încolo povestind despre cum au salvat Sibiul. Cu regretul etern, nemanifestat, că au pierdut startul. Și, până la urmă, doar asta contează: recunoștință publică. Un like, barem. De luni, paturile pot intra din nou în hibernare, știrea s-a dus, orașul a fost salvat, iar în Sibiu, doar asta contează.

Întrebare recapitulativă: Câți oameni trebuie să medaliem pentru un pat de spital? 

Tag-uri: Sibiu , spital

Vizualizari: 6427

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Aaa Bbb

Acum 6 luni

aveti un articol alaturat in care deplangeti ca nu avem un lider si ca prefectul pare necorespunzator(asa o fi). care e rolul unui alt articol imediat care sa duca in desuet faptul ca se aduc paturi suplimentare? daca e spitalul in renovare, de ce nu sunt paturi? daca se pun paturi inca in santier...de ce se pun in santier? daca nu sunt paturi...de ce nu sunt? daca sunt...de ce se lauda aia care le pun la dispozitie ca le aduc? cum ar veni, articole pentru toate gusturile sau ca la pariuri...poate iese unul din rezultate
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 6 luni

11 locuri.....Penibil......Suntem in razboi si noi nu stim? E plin Spitalul Militar de raniti ? Toti astia care se lauda ca au facut si au dres nu observa ca de fapt ajutorul e minim....111 sau 211 pot conta cu adevarat....Poate e doar inceputul.....Sau poate nu vom avea nevoie...Sper ca raspunsul corect sa fie B !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus