Supărare mare în piața din Vasile Aaron: „Al dracu' cine mai merge la vot!”

Pe doamna Cornelia o știu majoritatea sibienilor care locuiesc în cartierul Vasile Aaron și își fac cumpărăturile de la piață. Are o tarabă chiar la intrare, cum intri pe partea stângă. Vară, iarnă, vinde acolo fructe și legume, din când în când și ceva borcane sau legături cu plante aromatice. De fapt, lumea o știe pentru tonul vocii ei blând, mereu amabil. Așa mi-o aminteam și eu, cele mai gustoase roșii de la ea le-am cumpărat vară de vară. Până astăzi, când am găsit-o cu marfa în stradă. Nici n-am apucat s-o întreb bine cum s-a acomodat la noile măsuri că vocea ei veșnic smerită a devenit contondentă:

„Mi se pare foarte în neregulă toată treaba asta, tot ce au făcut cu piețele. Am ajuns, o mână de oameni câți mai suntem, să stăm în frig, pe marginea drumului. Cine îmi mai cumpără mie acum legume înghețate? Ce măsură e asta, să închizi așa, dintr-o dată toate piețele? Asta poate face orice om cu patru clase, ai închis și ți-ai luat grija. Un om deștept, așa cum speram să fie conducătorii noștri, ar fi căutat soluții adevărate. Trebuia să facă o analiză pentru fiecare piață și să găsească soluții. În primăvară, aici, șeful de piață a stat cu termometrul la intrare de dimineața până seara și nu intrau mai mult de zece oameni. Când ieșea unul, intra altul. În opt luni nu s-a îmbolnăvit unul, aici, în piață. Din cauza asta am ajuns să-i detest pe toți conducătorii aceștia, în frunte cu Iohannis. Sunt convinsă că acum și-au dat seama că au greșit, dar le e rușine să recunoască. Al dracu' cine mai merge la vot!”, spune doamna Cornelia Chirilă.

Când o aude că-și varsă năduful, vecina de tarabă ține să intervină. La fel de supărată:

„Eu, dacă stau aici, toată ziua în frig (erau 4 grade Celsius n. r.), garantat în câteva zile mă îmbolnăvesc. Unde mă duc, la urgențe, unde e plin de Covid? Acolo clar mă bagă că am Covid și cu asta au rezolvat tot”.

Nu mă las înduplecat așa ușor și le întreb, ca orice client, cum de comercianții din Piața Cibin pot să vândă și iarna fără să se plângă atâta? Mi-am făcut-o cu mâna mea!

„Cine vinde în Piața Cibin știe de la început condițiile, nu se trezește cu marfa în stradă. Ați văzut iarna cum pun straturi groase de pături și haine peste baxurile cu marfă? Ca să nu înghețe, că nu o mai cumpără nimeni! Vă place cum arată? Vi se pare normal? Sibiul a rămas în urmă, în Vâlcea și multe alte orașe piețele au fost modernizate, sunt condiții decente. Noi am rămas la fel de pe vremea lui Ceaușescu”, spune o altă vânzătoare la piață.

La ora 12 și câteva minute în fața pieței din Vasile Aaron erau peste 50 de oameni pe o rază de 25 de metri. Din cauza închiderii pieței și amplasării noilor tarabe ad-hoc, întreg spațiul comercial a fost împins spre stația de autobuz și în orele de vârf oamenii ajung să se înghesuie. Cu toate acestea, toată lumea purta mască și o purta corect, peste nas. Am oprit trei locuitori ai cartierului și i-am întrebat, date fiind noile condiții, cât de sigur li se pare să meargă la piață?

„Foarte sigur. E aerisit, nu se înghesuie lumea, vânzătorii au mască, nu-mi fac nicio grijă”, spune un domn.

Un altul ridică o altă problemă. „Mergeți dvs., dacă tot sunteți de la ziar, și uitați-vă câți oameni sunt în Profi (magazin aflat în vecinătate n. r.). E plin acolo și nu sunt în aer și liber, nu vă cred că e mai sigur acolo de cât la piață niciodată. Eu nu găsesc tot ce vreau la piață și trebuie să merg și acolo, că n-am de ales, dar aici mi se pare de o mie de ori mai sigur”.

„La început nu am prea crezut. Apoi am tot văzut la televizor, am zis că poate. Acum sunt două cazuri pe scară, o vecină și încă unul care stă în chirie, sus, la patru. Nu am avut contact cu ei că nu prea ies din casă. Când ies, am grijă pe ce pun mâna și mă dezinfectez și după ce deschis ușa scării. Acum așa fac și la piață, că nu mai e de glumă”, concluzionează o doamnă care locuiește pe strada Iezer.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Ion Ionalescu

Acum 8 luni

Poate in Valcea sau in alte orase cu piete mai "modernizate" sunt si producatori autentici nu doar comercianti. Desi stau in Vasile Aaron de o viata, de mult nu mai frecventez aceasta piata. Nu exista producatori, exista doar comercianti, preturile sunt scumpe si marfa este de calitate Supermarket. Le inteleg naduful, dar acestea sunt condtiile actuale, toti avem de suferit.
Raspunde

Mirela Popa

Acum 8 luni

Da. Asa e in Vasile Aaron. Dna Cornelia e angajata vanzatoare. De acolo traieste. Mai trage la cantar, mai pune niste struguri marunti. Ce sa facem? La toti ne e greu! Nici eu nu frecventez decat rar piata aia. Marfa putina, scumpa, n-ai de unde alege, si vanzatori care te fenteaza...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian Normal

Acum 8 luni

Mergem la vot, dar votam impotriva sasalailor si a mizeriilor din PNL!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus