Marţi,
15.06.2021
Innorat
Acum
18°C

DIICOT: Minoră obligată să se prostitueze în mai multe locuințe din Sibiu

DIICOT: Minoră obligată să se prostitueze în mai multe locuințe din Sibiu

Procurorii D.I.I.C.O.T. din Piteşti au dispus ieri reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Prin ordonanţa procurorului din data de 30.07.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, şi trafic de minori, constând în aceea că un inculpat, în vârstă de 39 de ani, a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către soţia sa, în vârstă de 30 de ani, atât pe teritoriul României, cât şi al altor state europene (preponderent Germania).

De asemenea, începând cu luna octombrie 2019, inculpatul a întreprins demersuri în vederea recrutării, prin inducerea în eroare, a unei minore, în vârstă de 16 ani la acea dată, constând în false promisiuni de întemeiere a unei familii şi asigurarea unui trai mai bun, pe fondul unei stări de vulnerabilitate a victimei care provine dintr-o familie fără posibilităţi financiare, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Inculpatul a reuşit recrutarea minorei în vara anului 2020, când acesta a transportat-o şi adăpostit-o pe minoră în diferite locaţii din zona municipiului Sibiu, unde a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei, până la data de 09.11.2020, sumele de bani obţinute revenindu-i în totalitate inculpatului.

De asemenea, începând cu luna octombrie 2020 şi până la data de 09.11.2020, inculpatul a înlesnit practicarea prostituţiei de către o altă persoană vătămată, prin punerea la dispoziţie a aceleiaşi locaţii din municipiul Sibiu în care este cazată pentru practicarea de activităţi similare şi minora.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că începând cu luna octombrie 2020, cel de-al doilea inculpat a înlesnit practicarea prostituţiei de către persoana vătămată, obţinându-i acesteia prin intermediul primului inculpat, locuinţa în care aceasta a practicat prostituţia până la data de 09.11.2020, totodată dobândind foloase patrimoniale.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că cei doi inculpaţi, însoţiţi de persoanele vătămate, se pregătesc să părăsească teritoriul României, pentru a se deplasa în Germania, unde acestea din urmă să practice prostituţia în folosul celor doi.

La data de 9 noiembrie 2020, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au procedat la oprirea în trafic a celor doi inculpaţi, în timp ce aceştia intenţionau să părăsească România.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Fane Fane@yahoo.com

Acum 7 luni

Pute sibiul de apartamente care figureaza in regim hotelier, si in realitate sunt bordeluri! Scari intregi de bloc sunt terorizate, tuturor le e frica sa spuna, sa reclame! Intra tot felul de minoritari, cefe late etc Scari intregi, familii de batrani singuri, femei speriate, asta inseamna sibiul lui 2020! Pesti, prostituate, clienti, toate aceste in apartamente centrale, in zone bune etc Teroarea s-a instalat in orasul asta de cand ne-au invadat oltenii parveniti in functii nemeritate! Asta sub conducerea chimistului de la centru! Asta sub atenta privire nepasatoare a tuturor oltenilor care s-au trezit politisti la sibiu, si dorm in cizme incasand salariul si asteptand weekendul sa plece acasa (casa lor nu este sibiul)!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus