Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Noii străzi din Sibiu, propusă peste vechea autobază Tursib, i-a fost schimbat traseul: nu mai ”iese” în Siretului

Noii străzi din Sibiu, propusă peste vechea autobază Tursib, i-a fost schimbat traseul: nu mai ”iese” în Siretului

Proiectul amenajării unei noi străzi în prelungirea străzii Arieșului peste vechea autobază Tursib a fost modificat, astfel încât această stradă nu va mai face legătura cu strada Siretului, așa cum era inițial programat.

Inițiativa unui nou drum peste vechea autobază Tursib din Sibiu a apărut în vara anului trecut, când administrația locală a demarat o serie de lucrări cadastrale, pentru a face un schimb de terenuri cu societatea de transport public local. În urma acestor lucrări cadastrale, Tursib-ul a dezmembrat și oferit, la schimb, Primăriei Sibiu o suprafață de  aproximativ 3.200 de mp din vechea autobază, teren peste care administrația a anunțat o stradă nouă cu trei benzi (una dedicată transportului public). 

Potrivit planurilor din vara anului trecut, această nouă stradă ar fi avut o lungime de aproximativ 300 de metri și ar fi legat strada Intrarea Arieșului de un colț al străzii Siretului (pe lângă bisericuța ridicată în zonă). 

În vara acestui an, însă, urbaniștii din cadrul Primăriei Sibiu au emis un aviz de oportunitate pe o altă soluție: una în care strada Intrarea Arieșului nu va mai fi legată de Siretului, ci de Calea Dumbrăvii. Iar intersecția dintre prelungirea străzii Arieșului și Calea Dumbrăvii ar urma să fie făcută prin vechea ”poartă II” a autobazei Tursib (poarta pe care ieșeau autobuzele, vechile troleibuze și tramvaie).

Vechea ”poartă II” a autobazei Tursib va deveni o intersecție între Calea Dumbrăvii și prelungirea străzii Intrarea Arieșului. Sursa foto: Google Street View

În acest sens, la finele lunii septembrie, administrația locală a și contractat întocmirea unui plan urbanistic zonal pentru noul drum de legătură între Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii. Contractul are o valoare de 68.000 de lei, fără TVA, și a fost încredințat prin procedură de achiziție societății sibiene de arhitectură Arhimus.

În opinia administrației locale, această nouă stradă va contribui la decongestionarea traficului generat de relația cu cartierul Arhitecților. În plus, arhitecții sibieni au semnalat public faptul că această viitoare arteră ar putea fi conectată despre noua stradă care ar urma să facă legătura între cartierul Arhitecților din Cisnădie și strada Siretului din Sibiu Mai multe despre apelul public al arhitecților sibieni puteți citi aici.

Arhitecții sibieni propun ca această nouă stradă să o continue pe cea care proiectată să ”pornească” din cartierul Arhitecților

”Terenul de pe fosta bază Tursib ne este necesar pentru a îmbunătăți substanțial mobilitatea dinspre Cisnădie. În zonă, și Calea Dumbrăvii va intra într-un amplu proces de modernizare”, declara Astrid Fodor, primarul Sibiului, în luna februarie a acestui an, când a fost aprobat schimbul de terenuri între oraș și Tursib. 

Sursa foto principală: Google Earth. Traseul străzii este estimativ 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5859

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vasile Părăian

Acum 3 ani

O soluție înțeleaptă! Apreciez.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus