Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Vineri se discută eventuala intrare în carantină. ”În prezența comandatului acțiunii, secretarul de stat Raed Arafat”

Vineri se discută eventuala intrare în carantină. ”În prezența comandatului acțiunii, secretarul de stat Raed Arafat”

Actualizare, ora 18.30

Prefectura Sibiu a anunțat că vineri, 13 noiembrie va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în care se va stabili dacă și când va intra Sibiul și alte trei localități în carantină. ”Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a anunțat Prefectura Sibiu.

articolul inițial

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat în această seară, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină. ”Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea.

Întrebat de posibilitatea ca municipiul Sibiu să intre în carantină, prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2, a declarat că situația se află într-o continuă analiză. ”În funcție de propunerile pe care le vor face  specialiștii, având în vedere evoluția  situației  epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația  este tot timpul în atenția  echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

DSP Sibiu a propus carantinarea Sibiului la Institul Național de Sănătate Publică

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu a declarat în această seară, în cadrul ședinței CJSU că a propus intrarea municipiului Sibiu în carantină, însă până acum nu a primit niciun răspuns. ”DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități. Când vom primi acest aviz, vom trece la executarea acestor măsuri. Prin acea analiză de risc se propune carantinarea unor anumite localități, inclusiv municipiul Sibiu”, a precizat Budescu.

Localitățile în care s-a propus carantinare sunt municipiul Sibiu, satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

Cifre record pentru județ și municipiu

Județul Sibiu rămâne, pentru a treia zi consecutivă, pe primul loc în România după coeficientul infectărilor cumulate în 14 zile, raportate la mia de locuitori, ajungând miercuri la 7,19, față de 6,89, anunțat în cursul zilei de marți. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, județul Sibiu este singurul din țară care are o rată de peste șapte persoane infectate la mia de locuitori. După Sibiu se situează judeţul Cluj, cu o rată de 6,9, urmat de judeţul Timiş cu 6,52 şi Sălaj cu 6,46. Rata de incidență în municipiul Sibiu este de 11,18, în creștere de aproape un procent, în două zile.

Ultimele 14 zile sunt până acum vârful pandemiei de coronavirus în județul Sibiu: 46,39% in totalul cazurilor de Covid s-au înregistrat în aceste două săptămâni. În plus, 31,11% din totalul celor 270 de decese s-au produs în aceste 14 zile. În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 8686 de persoane, dintre care 8302 adulți și 384 copii. Până la data curentă au fost vindecate 3876 de persoane, iar 270 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Astăzi, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 394 de persoane, dintre care pe ATI  20 adulți și un minor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 10960

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Marin Marinescu

Acum 3 ani

Avand in vedere articolul aparut in alt ziar in care prefectul spunea clar ca se impune carantina, faptul ca s-a "razgandit" intre timp sugereaza ca s-a intervenit de la Bucuresti. Vin alegerile, nu trebuie suparati oamenii. Faptul ca spitalele sunt la limita si nu mai incap mortii in morga e mai putin important. Mai bine sa facem Piata Transilvania cu sute de oameni bagati unii in altii, ce e pe sectorul de lactate acolo... O sa avem niste sarbatori de cosmar, unii nici n-o sa le mai prinda...
Raspunde

Newman Sibian

Acum 3 ani

Orasul nu poate intra in carantina, pentru ca nu mai poate venii acasa KWJ.Ce se face Carmen ?
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Noroc ca nu discută în iulie 2021 o EVENTUALĂ intrare in carantina a Sibiului. Mai in reluare ca acum nu se puteau misca autoritatile si comandantii lu' peste... Ca sa nu mai zic de filmele proaste din spital, ca de 8 luni n-au fost in stare sa suplimenteze paturile de la ATI. Am inteles ca Sibiul are 12 paturi pentru asta, acelasi numar ca in primavara. Probabil ca in filmul prost in care traiesc unii "conducatori", ei nu se asteptau sa creasca numarul de infectati la fel cum altii nu se asteapta sa ninga iarna. Ar trebui rase din post toate capetele sibiene responsabile de situația asta (prefect, ISU, spital, etc)
Raspunde

Fudulie Sibiana

Acum 3 ani

Foarte interesant cum, in anii in care Sibiul duduia de evenimente pesudoculturale, festivaluri, dar nu se facea si nu se construia absolut nimic durabil, auzeai multi sibieni cum, domne, cam multi bani dam la Bucale si aia nu ne dau nimic (cifrele spun exact pe dos), autonomie, Sibiu peste toti...iar acum cand s-a spart bubiul de incompetenta, toate autoritatile paseaza problema fix la centru, la Bucale, sa ia ei decizii si sa faca ceva! Fain, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus