Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Raed Arafat: „Sibiul intră în carantină”

Raed Arafat: „Sibiul intră în carantină”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat astăzi în conferință de presă că va fi instituită măsura carantinării pentru municipiul Sibiu. Măsura va intra în vigoare luni.

Vicepremierul României, Raluca Turcan și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat astăzi la ședința specială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în cadrul căreia s-a decis ca municipiul Sibiu, alături de Selimbăr și Cartierul Arhitecților, Tălmaciu și Cisnădie, începând cu ziua de luni.

Citește și 11,84 - rata de infectare în municipiul Sibiu. Orașul intră în carantină, de luni

”Având în vedere incidența și faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri în județul sibiu, peste 400, s-a ajuns la următoarele concluzii și măsuri suplimentare. Se închid magazinele și mall-urile pe weekend-uri, cu excepția celor cu produse esențiale, de sâmbăta aceasta. În carantină magazinele se închid de la ora 20, terasele se închid pe toată durata carantinei. Magazinele pot să aibă maxim o persoană la opt metri pătrați. Între orele 10-13 procurarea bunurilor este pentru persoanele peste 65 de ani. Activitățile religioase se desfășoară doar în spații deschise. Pentru ieșire în perioada carantinei, de la domiciliu, există excepții care vor fi anunțate – activitatea profesională, asistența medicală de urgență sau care nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a spus Raed Arafat.

Citește și Raluca Turcan: Directorul DSP și-a dat demisia. Aștept și demisia managerului Spitalului Județean

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 8038

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

John Doe

Acum 2 ani

Multumim acestui stalp al verticalitatii, numit Arafat, care are grija de sanatatea noastra. ....Mi-e sila.
Raspunde

Karl Dietrich Labenmachen

Acum 2 ani

Mulțumim primăriei Sibiu, CJ Sibiu, DSP Sibiu, conducerii administrative a spitalului Județean, celorlalte instituții cu atribuții pentru profesionalism, competență și dăruire și nu în ultimul rând, unei părți importante a sibienilor (indigeni sau veniți pe râu în sus) care, prin nerespectarea măsurilor sanitare, ne-au arătat că suntem, într-adevăr, superiori tuturor celorlalte județe și regiuni! Campioni for ever! #mysibiu
Raspunde

2 Cents

Acum 2 ani

Fripturisti din toate colturile, uniti-va! Aveti inca un weekend la dispozitie sa va faceti de cap!! Ș-altă datăă, ș-altă datăăă, o s-o facem și mai și mai latăăă (rata de infectare, adica)!!!
Raspunde

Harap Oracolul Romaniei

Acum 2 ani

Stati asa ca ne spune "domnul Arafat" cam ce trebuie sa facem si cum.... le stie pe toate, acest domn, este ?! Altul mai bun nu se gaseste ?...sau arafat suna mai bine la neoliberalism, nu conteaza cat de tufa e ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus