Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Spitalul din Agnita figurează cu două paturi ATI, dar nu pot fi folosite. ”Nu avem medici”

Spitalul din Agnita figurează cu două paturi ATI, dar nu pot fi folosite. ”Nu avem medici”

50 de paturi pentru pacienți COVID și două paturi ATI sunt trecute în dreptul spitalului din Agnita, în statisticile care vorbesc despre suportul sistemului medical local pentru pacienții infectați cu SARS CoV-2. În realitate, însă, doar paturile pentru cazurile medii și ușoare pot fi folosite, la ATI nu se poate interna niciun pacient cu COVID. Cauza: lipsa medicilor. ”Într-un spital mic, paturile anestezie și terapie intensivă sunt destinate supravegherii post-anestezice. Compartiment de ATI pentru bolnavi COVID funcționează atunci când sunt patru medici, care pot asigura o tură completă, la un număr de paturi, așa cum se prevede în ordinul ministrului. Supravegherea unui pacient necesită intubare sau alte manevre și aceasta se face de către personal competent. Noi avem un singur medic, care, întâmplător, și-a dat demisia și pleacă de săptămâna viitoare. Dânsul făcea naveta de la Orlat în fiecare zi. La trei luni făcea 10 mii de kilometri”, explică managerul spitalului, Iosif Nicolae Prișca.

Șefa de laborator vine de la Mediaș, pediatra vine de la Făgăraș, anestezistul vine de la Orlat, radiologul vine de la Cristian, ginecologul vine din Sibiu”

Managerul susține că a făcut cerere către DSP Sibiu pentru ca la Agnita să nu ajungă decât cazuri medii și ușoare. Chiar și așa, pacienții vor trebui să aibă schemă de tratament. ”Pacienții care vor ajunge la noi, vin deja evaluați, cu o terapie scrisă de un medic infecționist. Nu te poate trata un chirurg de COVID, trebuie să fie minim un pneumolog sau specialist pe boli interne. La noi avem șase medici specialiști, din care doi diagnosticați cu COVID, iar altul pleacă”, spune managerul spitalului.

Lipsa medicilor nu a apărut doar acum, în pandemie, situația spitalelor orășenești fiind dificilă din cauza lipsei cadrelor medicale. ” Dacă eram mai aproape de Sibiu, era mult mai simplu. Așa, orice doctor face o oră dus, o oră întors. La noi, șefa de laborator vine de la Mediaș, pediatra vine de la Făgăraș, anestezistul vine de la Orlat, radiologul vine de la Cristian, ginecologul vine din Sibiu. Dar trebuie să facem față”, spune Iosif Nicolae Prișca.

Pentru pacienții COVID, în județ se pregătesc în aceste zile aproximativ 50 de paturi, însă acum sunt funcționale doar cele 12 paturi la Spitalul Clinic Județean Sibiu, cinci la Spitalul Militar, șase la Spitalul de Pediatrie, pentru minori, și alte două la Spitalul Mediaș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1331

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Canaris Canaris

Acum 3 ani

Este evident pentru oricine are un pic de minte ca acest Spital nu are nici un viitor.....Doar consuma bani....Pentru populatia arondata este suficienta o policlinica puternica,un centru de permanenta si o substatie de Salvare.....Identic si la fel pentru alta citadela medicala....Cisnadie....Bani aruncati....Ai nostri......Si multe alte exemple .....Oare cine are cohones necesare pentru o reforma din temelii a sistemului ? 4 anestezisti la Agnita ? Poate cand da Elvetia faliment....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus