Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

VIDEO Profesor filmat de studenți printre anunțurile cu prostituate. ”Voi formula plângere penală”

VIDEO Profesor filmat de studenți printre anunțurile cu prostituate. ”Voi formula plângere penală”

Un profesor universitar din Sibiu a uitat că are ecranul partajat cu alți 42 de studenți care participau la cursul său on-line și a început să navigheze pe un site care promovează anunțurile unor prostituate. Aceasta este explicația unui filmuleț care circulă prin mediul on-line. Profesorul universitar în discuție spune că va formula o plângere penală.

La unul din cursurile susținute în format on-line de către profesorul universitar Nicolae Balteș, din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, celor 42 de studenți care asistau le-a fost ”partajat” ecranul de către cadrul didactic. La un moment dat, însă, în loc de informațiile relevante pentru curs, studenții au început să vadă cum profesorul navighează pe un site prin care prostituatele din Sibiu își promovează serviciile. ”A uitat să-și oprească share-screen-ul și toată clasa a văzut că se uită, frumos, după...”, este explicația unui filmuleț distribuit în mediul on-line și în care sunt redate imagini de la cursul la care au participat 42 de studenți.

Contactat de Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteș (61 de ani) sugerează ideea unui atac informatic. Asta în contextul în care în filmul amintit - care i-a fost transmis - este surprinsă mențiunea potrivit căreia ”Nicolae Balteș prezintă”, alăturat unei fotografii de profil a cadrului didactic. ”Am aflat și eu în cursul zilei de astăzi că ar exista un filmuleț. Deocamdată nu știu și nu pot să comentez condițiile în care a apărut. Știu doar că directorul departamentului Informatică Marketing al ULBS ne-a informat că au existat mai multe tentative din afară de a ataca mail-ul  @ulbs.ro. Mai multe amănunte nu am. Voi contacta avocatul pentru a formula plângere penală”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteș.

La fel ca și profesorului universitar, Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere, pornind de la imaginile în discuție, și conducerii Universității. ”Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu dezaprobă orice atitudine neconformă cu statul și conduita universitară. În cazul particular semnalat de dumneavoastră, vom analiza situația și vom dispune măsurile care se impun, în conformitate cu regulamentele și etica Cartei ULBS”, transmit reprezentanții instituției academice.

Contabil expert, finanțist, conducător de doctorate

Fost director economic al Bumbacul SA, din Cisnădie, după Revoluție, Nicolae Balteș a devenit lector universitar din 1992, din 2000 devenind profesor universitar. Timp de apropape zece ani (1997 - 2006) a fost președintele Corpului experților contabili și contabililor autorizați din România, filiala Sibiu.

Potrivit CV-ului său, Nicolae Balteș a devenit conducător de doctorat în domeniul Finanțe în 2010, iar trei ani mai târziu a devenit și membru al Comisiei de analiză a contestațiilor împotriva deciziilor emise de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 142396

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Marius M

Acum 3 ani

Dl Baltes este unul dintre cei mai bine pregătiți profesori pe care i-am întâlnit la ULBS, cu un mod absolut excepțional de predare. Sa ii "umbrești" cariera unui astfel de om, cu astfel de acuzații, este josnic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei C

Acum 3 ani

Si-a umbrit singur cariera. Ce acuzatii ,daca fix el se uita la asa ceva?
Raspunde

Dracu Dracu

Acum 3 ani

Adevarul e ca mare jeg de jurnalist trebuie sa fii sa publici asa ceva. Pana la urma, ce e chiar asa imoral sa mergi la prostituate? Vrea si omul niste momente pentru el cu o tanara frumoasa. Bravo lui ca are acest tupeu. Ori credeti ca studentii aia care l-au filmat nu se duc? Mare smecherie. Rusine turnul sfatului
Raspunde

Andrei Muha

Acum 3 ani

Sunteti niste *** majoritatea de aici si aveti o problema grava daca vi se pare normal sau justificabil in orice masura ca un profesor universitar sa isi caute **** in timp ce preda un curs.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu 1Aprilie

Acum 3 ani

Numele asta e predestinat prostiei
Raspunde

Virgil Aldea

Acum 3 ani

Aceasta "stire" nu va face cinste. Habar nu am cine este acest profesor, dar nu sunteti cu nimic mai presus fata de cel mai jalnic tabloid. Pacat, stimate dnule Deleanu, era o vreme in care condeiul tau mergea pe investigatii, nu cancan.
Raspunde

Alexandru Radoi

Acum 3 ani

O mizerie de știre, despre o chestie pana la urmă intima, sau poate chiar accidentala, a unui om. Să-ți fie rușine domnule ziarist, atat dumneata, cat si conduceri publicației din care faci parte, față de lipsa de caracter de care ați dat dovada! Si va spun asta din postura unui student.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adevarul Din invatamant

Acum 3 ani

sa-i taie din salariu! majoritatea profesoriilor universitari incaseaza salarii colosale fara sa isi faca datoria!
Raspunde

Mirela Popa

Acum 3 ani

Sunt om si nimic ce-i omenesc nu mi-e strain. Poate ca finantist vroia sa vada care este oferta si cererea in acel domeniu... Si chiar daca ar frecventa prostituate, ce-ar fi? Fiecare om are dreptul la o viata personala...
Raspunde

Adevarul Din invatamant

Acum 3 ani

in timpul orele de curs? bine ca nu dormea in timpul orelor de curs
Raspunde

A A

Acum 3 ani

dar oare nimeni nu vede ca in clip apare numele profesorului iar nule studentilor sunt blurate? Iomul are toate sansele sa castige in instanta impotriva tuturor celor care iau distribuit numele fara acordul sau.
Raspunde

Radu R

Acum 3 ani

Vai s-au rușinat studentele. Păi proful făcea prezența. Hai sa fim seriosi. E plin orasul de "studente ". Eu cred ca acolo s-a intamplat altceva . Probabil profu a facut share și la un program de tip team viewer iar unul dintre studenți a fost mai activ și a intrat pe conexiune apoi ia trântit un link de genul. Eu pun pariu ca proful nu avea deschis asa ceva..Am fost studentul lui cu ceva timp in urma il cunosc apoi ca și în și stiu ca nu este capabil de asa ceva
Raspunde

Adevarul Din invatamant

Acum 3 ani

Alta scuza, dupa cea cu "atacul informatic" , incredibil cat de mult mint profesorii. Oare ce pot invata studentii de la un profesor plictisit de chiar de ora lui? Nici un pic de respect fata de parintii care fac eforturi pentru a tine copii la facultate sa invete. A venit vremea sa iasa adevarul la iveala degeaba incercati sa ascundeti, invatamantul are nevoie de o reformare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus