Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Corpul de control al MS se află la spitalul județean din Sibiu. Turcan: „Etapele procedurii de demitere durează mai mult decât o demisie”

Corpul de control al MS se află la spitalul județean din Sibiu. Turcan: „Etapele procedurii de demitere durează mai mult decât o demisie”

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este verificat astăzi, 18 noiembrie, de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, anunță vicepremierul Raluca Turcan, citată de AGERPRES.

„Confirm că este Corpul de control la Spitalul Judeţean. Voi face alte comentarii după primirea datelor în urma anchetei", spune Raluca Turcan.

Vicepremierul i-a cerut, vineri, 13 noiembrie, demisia medicului Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu, însă aceasta nu a renunţat la funcţie.

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi (luni n.r.) cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management", a precizat, pentru Agerpres, Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus