Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Dr. Liliana Coldea după demisie: „Nu m-am lăsat influențată de constrângeri și nu am intrat în jocurile politice”

Dr. Liliana Coldea după demisie: „Nu m-am lăsat influențată de constrângeri și nu am intrat în jocurile politice”

Medicul Liliana Coldea a trimis un comunicat de presă prin care justifică faptul că și-a înaintat demisia în urma presiunilor făcute asupra sa. Deși a renunțat la funcția de manager, Dr. Liliana Coldea nu are ce să-și reproșeze și spusă că este un om responsabil și un profesionist, iar sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza procesului de management. De asemenea, prin intermediul comunicatului vorbește despre îmbunătățirile făcute în spital, în timpul mandatului său și mulțumește medicilor care au susținut-o. Potrivit declarațiilor date în comunicat, Liliana Coldea recunoaște că nu toți medicii au aprobat-o sau sprijinit-o.

În cursul zilei de astăzi, Spitalul Județean Sibiu a fost verificat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, informație confirmată de vicepremierul Raluca Turcan. Ulterior, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au transmis faptul că la instituție a fost înregistrată demisia managerului Liliana Coldea. În acest context, medicul a trimis un comunicat de presă prin care justifică decizia de a renunța la funcția de manager al spitalului și face o serie de precizări referitoare la perioada mandatului său.

Mai jos puteți citi, în întregime, comunicatul trimis de medicul Liliana Coldea.

„Numeroasele presiuni care s-au făcut asupra mea, m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Sunt un om responsabil și un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile spital să se desfășoare în interesul pacienților și cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influențată de constrângere venite pe mai multe canale și nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor.

Sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit din cauza procesului de management pe care l-am desfășurat, am respectat toate procedurile și legislația în vigoare. În niciun caz munca medicilor nu a fost compromisă - fiecare dintre noi am depus un jurământ și suntem în permanență în serviciul oamenilor. Sunt sigură că încrederea în spital nu a fost zdruncinată acum și în niciun în caz sănătatea și viața pacienților nu au fost puse în pericol. Interesul pacienților este mai presus de orice.

 Am preluat funcția de manager al spitalului într-o perioadă greu încercată pentru toți, când nimeni nu și-a dorit această funcție fiind singurul candidat la concursul de ocupare a funcției de manager.

Chiar dacă mandatul meu a fost unul scurt am reușit să aduc mai multe îmbunătățiri în interesul pacienților:

  • redeschiderea activității medicale pentru Clinicile Medicale, Diabet, Endocrinologie, Gastroenterologie, ORL, Dermatologie, Chirurgie Generală, Ortopedie, Urologie, Bloc operator, Recuperare, Medicină fizică și Reabilitare (care nu au funcționat pe perioada stării de urgență)
  • dotarea materială a unor secții sau compartimente;
  • îmbunătățirea condițiilor de cazare ale pacienților spitalului prin achiziție de paturi noi;
  • deschiderea structurilor modulare;
  • avizarea secției ATI pentru includerea în programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu Covid 19

În luarea deciziilor am avut consultări cu cadrele medicale, unii dintre aceștia m-au sprijinit, alții mai puțin sau deloc. Mulțumesc cadrelor medicale din spital care și-au dat concursul și au fost alături de mine și au contribuit proactiv la demersurile de schimbare în bine a sistemului medical.

În continuare mă voi dedica activității medicale și universitare și voi fi în permanență în serviciul pacienților”.

Conf. Univ. Dr. Liliana Coldea este medic primar medicină internă și medic specialist cardiologie. A obținut funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu prin concurs și a fost numită prin Ordin de Ministru în data de 8 mai 2020. Ordinul a intrat în Monitorul Oficial două zile mai târziu. 

Reamintim că, în urmă cu cinci zile, vicetremierul Raluca Turcan i-a cerut, public, demisia. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Un Sibian

Acum 3 ani

in final o decizie inteleapta! asteptam demisia si de la primaria Sibiu + consiliul judetean Sibiu!!!
Raspunde

Ion Iolanescu

Acum 3 ani

Doamna draga, nu ati fost pusa in functie sa intrati in jocuri politice, ati fost pusa in functie pentru a face jocurile politicienilor. Pentru ei dumneavoastra ati fost un joc! Jocurile acestea politice si jucariile lor atarnate in functii publice produc drame, tot mai multe drame dupa cum observam zi de zi.
Raspunde

Rotariu Ilie

Acum 3 ani

Saraca! Nu a priceput nimic! Noroc cu doamna Viceprim ca acum poate sa puna la achizitii la spital un om al ei care sa vrea sa se naturalizeze si el al sibiu
Raspunde

Michaela Mihai

Acum 3 ani

A fost un joc jenant ...pt toti !!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus