Joi,
13.05.2021
Partial Noros
Acum
10°C

Lista celor 12 filtre create în Sibiu și Șelimbăr pentru verificarea respectării carantinei

Lista celor 12 filtre create în Sibiu și Șelimbăr pentru verificarea respectării carantinei

Administrația municipiului Sibiu a dat publicității o hartă pe care este sunt marcate zonele în care au fost instituite filtre pentru verificarea declarațiilor sau adeverințelor necesare în perioada de carantină, pentru cei care intră sau pleacă din aceste zone.

12 este numărul filtrelor instituite de polițiști și jandarmi pentru verificarea respectării carantinei. Primul filtru este cel din capătul șoselei Alba Iulia, la ieșirea din oraș, zonă în care au mai fost amplasate echipaje și pe strada Salzburg, la intersecțiile cu str. Lyon și, respectiv, Barcelona.

Cel de-al patrulea filtru este amplasat pe Calea Șurii Mici, în zona ansamblului rezidențial Magnolia, cel de-al cincilea fiind cel amplasat la ieșirea către Mediaș, pe DN14, în zona Hornbach.

La ieșirea către Daia, în apropiere de Remat, este al șaselea filtru, cel de-al șaptelea fiind amplasat în zona bretelelor care fac legătura între centura ocolitoare a Sibiului și drumul către Agnita, respectiv intrarea în oraș.

În zona Șelimbărului au fost amplasate alte două filtre, conform acestei hărți: în zona fostei discoteci Extaz (intersecția dintre str. Mihai Viteazul din Șelimbăr și DN1/DN7) și la intersecția dintre DN1/DN7 și drumul către Mohu.

În apropire de ferma Seviș și la intersecția dintre drumul spre Rășinari și cel înspre Cisnădioara sunt amplasate alte două filtre, cel de-al 12-lea fiind amplasat la ieșirea înspre Poplaca, în zona Inspectoratului pentru Jandarmi.

Susa hărții: sibiu.ro/covid

Pentru a reduce timpul necesar verificărilor documentelor, polițiștii sibieni au emis un comunicat prin care invită sibienii să aibă documentele pregătite, astfel încât să fie obținută o mai mare fluență în trafic. ”În vederea reducerii timpului de staționare în filtrele instituite de forțele de ordine în zonele carantinate din județ, adresăm conducătorilor auto și pasagerilor autovehiculelor recomandarea ca actul de identitate și unul dintre documentele  justificative pentru deplasare, adică legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere, să fie amplasate în autovehicul într-un loc ușor vizibil forțelor de ordine. În acest fel, documentele pot fi verificate cu rapiditate, iar dumneavoastră puteți ajunge la destinație într-un timp util”, se arată în comunicatul Poliției.

”Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura”, comunicat IPJ Sibiu

Potrivit hotărârilor emise de Comitetului județean pentru situații de urgență, părăsirea (sau accesul în) celor patru localități asupra cărora a fost instituită măsura carantinei este permisă în șapte situații.

Excepțiile pentru care mai este permisă intrarea sau ieșirea din localitățile în carantină

a) transportul de marfă indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionarea populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, a asistenței și protecției sociale, judiciare, serviciilor de utilitate publică, agriculturii, alimentației publice, comunicațiilor și transporturilor;

c) persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitatea profesională în afara zonei carantinate;

d) persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;

e) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea / însoțirea copiilor / membrilor de familie, îngrijirea unei / unui rude / afin sau a unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;

f) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

g) urgențe medicale.

Sursa: Hotărârea Comitetului județean pentru situații de urgență

Mai multe detalii puteți citi aici: Modelul de declarație cu care mai poți ieși din casă dacă ești din Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Lista motivelor

Vizualizari: 8256

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Daniel Oprisiu

Acum 5 luni

De ce nu publicati date complete ???? Adica toate exceptiile de iesire din zona de carantina ? Asa face o publicatie care se respecta nu ? Puteti revizui articolul ?? Va ajut . În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul zonei menționată la art. 1 alin. (2), se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00-13:00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 13:00-20:00; c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; d) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice; e) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină; f) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; g) deplasarea pentru realizarea de activități agricole; Pagina 3 / 6 h) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare; i) îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi; j) participare la programe sau proceduri în centrele de tratament; k) pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu; l) alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus