Duminică,
16.05.2021
Parțial Noros
Acum
11°C

Conducere militară pentru Spitalul Clinic Județean Sibiu. Interimat de cel mult 30 de zile

Conducere militară pentru Spitalul Clinic Județean Sibiu. Interimat de cel mult 30 de zile

ACTUALIZARE

Consiliul Județean Sibiu a anunțat astăzi că pentru o perioadă de 30 de zile, funcția de manager va fi ocupată de lt.col. Vlase Constantin Marinel, șef Ambulatoriu la Spitalul Militar de Urgență ”Aristide Serfioti” Galați. ”Vă informăm că prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu, începând de astăzi, 20.11.2020, domnul lt.col. Vlase Constantin Marinel, șef Ambulatoriu la Spitalul Militar de Urgență ”Aristide Serfioti” Galați se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. pe o perioadă de cel mult 30 de zile”, anunță COnsiliul Județean Sibiu.

Știrea inițială:

Cel mai important spital județean va avea o conducere propusă de Ministerul Apărării, susțin surse din administrația locală. Decizia a fost luată de câteva zile la nivelul guvernului, considerându-se că astfel se poate gestiona cel mai bine o situație de criză.

Managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat din această funcție în urmă cu două zile, motivând apoi că a fost constrânsă în urma ”numeroaselor presiuni”. Vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut managerului demisia în mod public, în două rânduri, după ce a semnalat că există mai multe deficiențe în cadrul instituției.

În urma demisiei directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu, la finalul săptămânii trecute, s-a optat tot pentru un interimat militar, fiind adus în funcție colonelul dr. Daniel Chelcea.

Experiența Suceava

O astfel de decizie s-a luat în primăvară, în cazul spitalului din Suceava, acolo unde o echipă de militari au condus instituția în perioada 13 aprilie - 7 mai. Conform unui raport făcut public de Ministerul Apărării, militarii au desfăşurat pe în perioada în care au condus spitalul ”mai multe activităţi de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS-Cov-2, pe baza cerinţelor formulate de Ministerul Sănătăţii şi adresate Ministerului Apărării Naţionale”.

USR PLUS a cerut conducere militară la Spitalul Județean

Alianţa USR PLUS a solicitat conducere militară la Spitalul Clinic Județean Sibiu atât Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliului Județean, Ministerului Sănătăţii, cât și Ministerului Apărării.  "Considerăm că este singura soluţie pentru ca în spital şi la DSP să avem un management corect şi eficient în gestionarea crizei de sănătate publică prin care trecem, în condiţiile în care rata de infectare din judeţul nostru continuă să crească zi de zi. În acest moment, nu se poate organiza un nou concurs, iar conducerile militare s-au dovedit a fi eficiente în cazurile crizelor de la Suceava, Deva sau DSP Bucureşti", se precizează în comunicatul Alianţei USR PLUS.

Sursa foto: http://www.primariadeva.ro/

Vizualizari: 4294

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ven Zurat

Acum 5 luni

gata, va rasari soarele...
Raspunde

Andrei Andrei

Acum 5 luni

Ce politicieni buni avem la Sibiu....cand e vorba de raspundere fug toti ca dracu' de tamaie!!!!
Raspunde

Valeria Valeanu

Acum 5 luni

Succes! Era necesar! Vom fi alaturi de dv in greaua misiune! Cu stima Dr Valeanu
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 luni

Refugiul ( iluzoriu ) in disciplina militară romanesca ( din spitale , alta nu știu !) este precum speranța inecatului in pai . După ‘89 am confundat democrația cu anarhia precum Profesionalismul cu Imbri .
Raspunde

Deloccen Zurat

Acum 5 luni

e clar, in maxim 29 de zile corona va fugi ca turcii de la rovine.
Raspunde

Adrian True

Acum 5 luni

De ce nu conduce Soma-Turcan tot spitalul ...tot Sibiul si tot universul ?!?!? Sunteti nebuni ...pai cu asemenea persoana incompetenta, ca luceafarul PNL Sibiu, de la Bacau + firma de gunoi capusa...sa se iroseasca ? Nuuu...... puneti-o pe Turcan !!! Ca aghiotant il vrem pe Bibu !!! Si ca tinator de lumanari, la ATI Campeanu !!! Ce cauta individul asta ?! O mare greseala... PNL are resurse !
Raspunde

Cetățean Gheorghe

Acum 5 luni

Da, se vede ce " valori " are PNL la nivel de țară, ce sa mai vorbim de oraș. Tot una și una. Hai, pa , că mi- e silă ! In buna tradiție a TS, cred că nici acest comentariu nu va apărea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus