Duminică,
20.06.2021
Partial Noros
Acum
13°C

Carantină în Mediaș, Avrig și Orlat. E voie să mergi la vot

Carantină în Mediaș, Avrig și Orlat. E voie să mergi la vot

Municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat întră de luni, 23 noiembrie, ora 05:00, în carantină pentru următoarele două săptămâni. Restricțiile sunt asemănătoare celor luate în Sibiu, Cisnădie, Șelimbăr și Tălmaciu, cu excepția art. 5, care permite deplasarea la secțiile de votare pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Hotărârea a fost luată astăzi, 21 noiembrie  când a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș, Orașului Avrig și localității Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Sibiu. 

Citește și O explicație pentru numărul mare de teste pozitive din Orlat: ”Lumea se testează în sistemul privat”

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. 

Descarcă de aici Modelul de declarație pe proprie răspundere

De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localități carantinate din județul Sibiu, respectiv Sibiu, Șelimbăr Cisnădie și Tălmaciu, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. 

Ca o noutate față de măsurile impuse precedent, se permite deplasarea la și de la secțiile de votare a cetățenilor în vederea exercitării dreptului la vot cu prilejul desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților în data de 6 decembrie 2020.

Mediaș

Rata de de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în Mediaș de 9,23 cazuri la mia de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, se arată în hotărârea nr 90 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În ultimele 14 zile, aici s-au înregistrat 509 noi cazuri de infectare.

Vezi textul integral - HOTĂRÂREA nr. 90/21.11.2020 Lista motivelor pentru care poti să ieși din casă

Avrig

7,87 este rata de infectare în orașul Avrig, calculată la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. 82 de noi cazuri au fost înregistrate aici, în ultimele două săptămâni.

Vezi textul integral - HOTĂRÂREA nr. 91/21.11.2020 Lista motivelor pentru care poți să ieși din casa

Orlat

Localitatea Orlat are o incidență de 15,16 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, cu 51 de noi cazuri înregistrate

Vezi textul integral - HOTĂRÂREA nr. 92/21.11.2020 Lista motivelor pentru care poți să ieși din casă

 

 

Vizualizari: 5411

Comentarii

1 comentarii

Un Avrigean

Acum 7 luni

Sa poarte toti oamenii din Avrig masca,nu doar asa pe sub barba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus