Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Dan Barna și-a anunțat demisia din Camera Deputaților: ”Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă”

Dan Barna și-a anunțat demisia din Camera Deputaților: ”Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă”

Pentru că a promis că nu va beneficia de pensii speciale acordate parlamentarilor care au un mandat întreg, deputatul USR de Sibiu, Dan Barna, a anunțat că va demisiona, alături de colegii săi parlamentari. ”Așa cum am anunțat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă.  Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat.  USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a anunțat Barna.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2643

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Marcian Radu

Acum 2 ani

Au primit ordin?
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 2 ani

USR a dat cu "sec".... Respect! Ne vedem pe 6......
Raspunde

Radu Popa

Acum 2 ani

Wow. Sa renunti la o pensie asa grasa pe viata chiar e ceva. Felicitari !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dfghfgh Gfgh

Acum 2 ani

asta este un gest cu adevarat demn si de respectat pentru un partid care reprezinta cu adevarat poporul si dorintele lui. Mult succes la parlamentare.
Raspunde

USR Ipocrizie infinita

Acum 2 ani

Hipsterii astia pensati si atei sunt culmea mizeriei! Nicaieri in legislatie nu este prevazut faptul ca daca iti dai demisia din parlament cu cateva zile inainte de alegeri, nu mai primesti pensie speciala! Dar rezistentii sibieni, usor tâmpi si orbi, extrem de usor de manipulat, aplauda ca focile, ca de obicei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kokos Kokos

Acum 2 ani

Prietene , inainte sa vorbesti prostii , citeste legea 357/2015 art. 48.1 alin. 3 si 4 "(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă prevăzut la alin. (1) se acordă în limita a 3 mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. (4) Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar." Deci daca nu ai minim un mndat complet , nu beneficiezi de pensie. Asa ca ciocu mai mic!
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 2 ani

Lucrurile la Sibiu (dupa balbele peneliste cu covidul,judeteanul,coldea,numirile politice pe posturi.......si multe altele,stie tot poporul) se indreptau in directia asta.....din 6 deputati liberalii vor avea 2,pierd sigur unul,Usr 2,castiga unul,un loc este pentru Bogdanel......si unul nu stiu SURPRIZA....Aceasta miscare consolideaza trendul pe care ne aflam...

Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 2 ani

Bai baiatule.... dar indivizii astia sunt fanatici. Parca imi amintesc de fanaticii de stanga din america, aia cu feminismul, blm, lgbd-ul si alte nenorociri extreme cu accente marxiste.... lor le sunt specifice asemenea cascadorii de imagine. In loc sa stea acolo si sa faca scandal, sa schimbe legis;atia........EU CE FAC ?....isi dau demisia sa-i aduleze lumea inainte de alegeri, ca pe sfinti... pai aveam proasta idee sa-i votez la un moment dat, dar eu nu trimit demisionari in parlament, asa ca n-o sa puns tampila pe asa ceva, niciodata. Felicitari, hipsterilor !
Raspunde

@Teofan Zacusca

Acum 2 ani

Cand chibitezi ar trebui sa ai si un strop de ratiune!Sau cerem prea mult?
Raspunde

Ptr hipsterul Psd-isd de mai sus

Acum 2 ani

Normele metodologice privind acordarea indemnizației pentru limită de vârstă prevăzute de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată din 15.02.2016 Art 1 2) Indemnizația pentru limită de vârstă se cuvine deputatului/senatorului care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: ..................................................... c) a exercitat cel puțin un mandat parlamentar complet ca deputat/senator; Voi chiar credeti ca toti fac politica prin minciuna ?
Raspunde

USR Ipocrizie infinita

Acum 2 ani

@ rezistentii de mai sus: Pentru a se lua act de demisii, acestea trebuie validate in plen. Nu e ca la o demisie normala, pe Codul Muncii. Abia dupa 30 de zile isi produc efectul, pana atunci acestia sunt bine mersi pe posturi. Doar ca pana in 6 decembrie sunt mai putin de 30 de zile...intelegeti, genialilor?
Raspunde

Rosu Detot

Acum 2 ani

Daca nu vrei pensie speciala, cel mai bine nu candidezi, si gata.
Raspunde

2 Cents

Acum 2 ani

"Ciolacu încheie în decembrie al doilea mandat de deputat, însă şi în urmă cu patru ani a demisionat înainte de final, prin urmare nu poate primi pensie specială pentru că nu are niciun mandat plin. Deocamdată. Marcel Cioalcu ar trebui să repete gestul demisiei până la finalul carierei parlamentare. " - daca a facut asta intradevar inseamna ca nici macar nu e foarte noua cascadooria asta de PR electoral. Toti incearca sa ne arate ca ei sunt vrednici de a fi alesi. Mijloacele nu prea conteaza, sa muste fraierii la vot, asta e tot ce-i intereseaza. Daca v-au impresionat demisionarzii (de la psd sau de la usr) mai ganditi-va... Mai e timp pana la alegeri
Raspunde

Ricky D.

Acum 2 ani

Chiar, cum ati rezolvat pana la urma cu apa calda in Bucuresti? Ca sa intelegem si noi cu ce clasa serviti vointa populara si sa vedem cum arata politica de calitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus