Duminică,
17.01.2021
Acum
0°C

Irimie și Tatu pleacă de la salarii de peste 3.000 de euro. Iohannis ”a pensionat” doi procurori sibieni

Irimie și Tatu pleacă de la salarii de peste 3.000 de euro. Iohannis ”a pensionat” doi procurori sibieni

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți decretele pentru eliberarea din funcție a doi procurori sibieni. Unul dintre aceștia a și condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

De la 1 decembrie 2020, Ioan Tatu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, devine pensionar, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Administrației prezidențiale, la rubrica decretelor semnate de către Klaus Iohannis în cursul zilei de marți, 24 noiembrie. Zi în care președintele fost primar al Sibiului a semnat și decretul de eliberare din funcție – în urma pensionării – a lui Călin Tatu. Acesta din urmă iese la pensie din funcția de prim-procuror adjunct al celui mai important parchet din județul Sibiu.

În pensie de la salarii de peste 3.000 de euro pe lună

200.000 de lei a încasat într-un an din exercitarea profesiei de procuror (echivalentul a aproximativ 3.400 de euro pe lună). Atât apare în cea mai recentă declarație de avere pe care Consiliul Superior al Magistraturii o publică pe numele lui Ioan Tatu (semnată în iunie 2019). 90.010 a primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru ”activitate juridică și sentințe judecătorești”, iar alți 109.839 de la Serviciul teritorial al DNA Alba Iulia pentru ”activitate juridică”.

Ioan Tatu devine pensionar cu două apartamente și o casă pe numele familiei.

189.584 de lei este suma încasată într-un an de Ioan Irimie, potrivit aceleiași surse. Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu devine pensionar cu un credit de 65.000 de euro, scadent în anul 2037, și cu 80.000 de lei, constituiți într-un fond privat de pensii. Pe partea de imobiliare, Ioan Irimie enumeră în declarația sa de avere trei apartamente în Sibiu.

Irimie a devenit șef al Secției judiciare din cadrul parchetului sibian în luna martie a acestui an. ”Din datele existente la nivelul direcției de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, rezultă că domnul procuror Irimie Ioan are o vechime în funcția de procuror de peste 24 de ani, din care 15 ani și 2 luni a funcționat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, se arată în hotărârea prin care Irimie a fost numit în fruntea Secției judiciare. 

Vizualizari: 3500

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kokos Kokos

Acum 1 lună

Pai pleaca de la salarii de 3000 de euro la pensii de 3000 de euro !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus