Marţi,
26.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Un tânăr polițist rutier l-a denunțat pe un șofer care a încercat să-l mituiască

Un tânăr polițist rutier l-a denunțat pe un șofer care a încercat să-l mituiască

Un tânăr polițist rutier a denunțat un șofer de 41 de ani, după ce acesta din urmă a încercat să îi ofere mită ca să nu îi rețină permisul. Bărbatul a fost oprit după ce a efectuat o manevră neregulamentară.

Poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizați telefonic, pe 17 noiembrie, de un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Rutiere Mediaș, despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Mediaș, a constatat o abatere de natură contravențională la regimul rutier - un conducător auto în vârstă de 41 de ani efectuase o manevră neregulamentară de depășire a unei autoutilitare, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză polițistul fiind nevoit să îi rețină și permisul. Șoferul i-a oferit agentului de poliție, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reține permisul de conducere.

Agentul de poliție rutieră a refuzat și i-a adus la cunoștință că fapta săvârșită constituie infracțiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea continuării cercetărilor. Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea polițiștilor anticorupție la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea stabilirii situației de fapt şi întocmirii actelor de constatare. În continuare, procurorul a dispus cercetarea persoanei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecință, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Laurențiu Mihai Cosma are 28 de ani și a fost încadrat la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu la data de 29 noiembrie 2019, după ce a absolvit cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.

Vizualizari: 2322

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Daniel P

Acum 2 luni

Felicitari politistului!
Raspunde

Rosu Detot

Acum 2 luni

Asta n-o sa faca avere, saracul. Si va ramane singur, colegii nu vor vrea sa faca echipa cu el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus