Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Fiscul sibian: ”sunteți oricând bineveniți”. Dar ar fi bine să evitați vizitele la sediu

Fiscul sibian: ”sunteți oricând bineveniți”. Dar ar fi bine să evitați vizitele la sediu

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice roagă sibienii ca, pe cât posibil, să evite vizitele fizice la sediu și să utilizeze mijloacele de comunicare la distanță.

”Sunteţi oricând bineveniţi la A.J.F.P. Sibiu, programul de lucru rămânând acelaşi”, arată reprezentanții Fiscului sibian, într-un comunicat adresat contribuabililor. Pe care – spre diferență de vremurile de dinaintea pandemiei – îi roagă să apeleze la mijloacele electronice, în locul vizite fizice la sedii. ”Întregul context medical ne arată că trebuie să fim mai precauți și mai atenți cu sănătatea noastră, a fiecăruia dintre noi. Pentru protecţia contribuabililor şi a angajaţilor A.J.F.P Sibiu, cât şi pentru asigurarea fără întreruperi a funcţionării instituţiei, având în vedere situaţia epidemiologică actuală privind infectarea cu virusul SARS-COV-2, înregistrată la nivelul judeţului Sibiu şi în special în municipiul Sibiu, conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu recomandă contribuabililor să evite deplasările care nu sunt importante şi obligatorii”.

Reprezentanții Fiscului aduc în discuție și măsurile fiscale implementate în această perioadă, care includ și amânarea plății unor obligații bugetare. ”În plus, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au înființat veritabile nuclee de specialiști, care au fost în strânsă legătură cu reprezentanți ai mediului de afaceri și care au muncit intens pentru dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor online pentru a fi accesibile și intuitive, astfel încât contribuabilii să treacă cu bine peste această perioadă dificilă, să rămână sănătoși atât ei, cât și familiile și afacerile lor”.

Serviciile electronice pe care le recomandă Fiscul

Sursa: comunicat AJFP Sibiu

”Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. Acest serviciu online permite obţinerea informaţiilor fiscale privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaratiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică ca a celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Instrucţiunile privind înrolarea în SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice

Depunerea declarațiilor fiscale on-line prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utilizând certificatele digitale calificate sau prin intermediul aplicației Spațiu Privat Virtual, disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală; Formularele/declarațiile fiscale, care momentan nu pot fi transmise prin cele două modalități menționate anterior, pot fi transmise Administrației județene a Finanțelor Publice Sibiu prin fax, servicii de curierat sau  poștă.

Efectuarea plăților către bugetul de stat se poate face utilizând serviciile de internet banking și www.ghişeul.ro.

Utilizarea Formularului de contact prin accesarea www.anaf.ro pentru asistență și îndrumare de specialitate în domeniul fiscal, respectiv asistență tehnică servicii informatice, pentru cereri, sesizări sau propuneri etc.

Totodată, contribuabilii pot beneficia de îndrumare şi asistenţă cu privire la aplicarea legislaţiei fiscale, prin intermediul Call Center-ul A.N.A.F.- 031.403.91.60.

Utilizarea serviciul de programări on-line disponibil pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru declarațiile fiscale, serviciul de executări silite, evidență, serviciul de asistență contribuabili, evidență plătitori, identificare vizuală on – line (sistem video) etc.”

Vizualizari: 1432

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus