Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

La Spitalul Județean Sibiu au mai fost puse în funcțiune zece paturi ATI. Capacitatea județului ajunge la 40

La Spitalul Județean Sibiu au mai fost puse în funcțiune zece paturi ATI. Capacitatea județului ajunge la 40

După aproape două săptămâni în care Sibiul nu a mai avut niciun loc disponibil pentru bolnavii Covid-19 în secțiile de terapie intensivă, autoritățile județene anunță creșterea capacității la Spitalul Județean Sibiu.

Suplimentarea capacității Anesteziei și Terapiei Intensive a Spitalului județean sibian vine după ce – din 14 noiembrie – în niciun spital public al județului nu mai era disponibil niciun astfel de pat pentru bolnavii Covid-19. La Județean, cele zece noi paturi au fost amplasate în containere modulare. ”Spitalul Clinic Județean de Urgență  a primit azi avizul pentru creșterea capacității de preluare a pacienților cu forme grave și foarte grave ale infecției cu SarsCov-2, prin suplimentarea capacității ATI cu un număr de zece paturi. Cele zece paturi sunt amplasate în construcția modulară nr. 1, destinată pacienților Covid 19, cu avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă, al DSP Sibiu.  În momentul de față, numărul total al paturilor ATI de la SCJU Sibiu pentru pacienții COVID 19 este de 22”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căruia funcționează Spitalul județean.

Creșterea numărului de paturi este anunțată și de Instituția Prefectului Sibiu, potrivit căreia, în acest moment în județul Sibiu există 40 de paturi ATI pentru bolnavii de Covid-19 cu forme grave și foarte grave. Alături de cele 22 de la Județean, alte zece sunt la Spitalul Militar, două – la Spitalul municipal din Mediaș, iar restul de șase – la Spitalul de Pediatrie.

„Creșterea numărului de paturi ATI a este unul dintre principalele obiective pe care le-am urmărit, în demersul de a asigura condițiile necesare pentru tratarea pacienților, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus și a creșterii numărului de cazuri grave din ultima perioadă”, susține Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, în comunicatul prin care, după opt luni de la debutul pandemiei, se anunță creșterea capacității ATI pentru Covid-19. De altfel, cele zece paturi sunt anunțate drept ”o primă etapă” în procesul de suplimentare a capacității ATI.

Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1877

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Lorena Schmidt

Acum 3 ani

Sa nu va mai aud ca sasalaii nu fac nimic, fara ei eram ca Teleormanul!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus