Marţi,
19.03.2024
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Mesajul președintei Consiliului Județean Sibiu – Daniela Cîmpean, cu ocazia Zilei Naționale a României

Mesajul președintei Consiliului Județean Sibiu – Daniela Cîmpean, cu ocazia Zilei Naționale a României

Dragi sibieni,

Depinde de fiecare dintre noi să facem din 1 Decembrie o zi specială. Anul acesta suntem nevoiți să sărbătorim Ziua Națională a României altfel decât prin parade militare și hore ale Unirii. Unii le vor regreta, alții vor spune că era cazul să vedem și ce altceva ne mai leagă. 

Anul acesta cred că ne leagă dorința de a fi sănătoși: ca tu să fii sănătos, e nevoie să fie sănătoși cei din preajma ta. Suntem legați printr-un lanț invizibil, același prin care funcționează transmisia comunitară a unui virus respirator. Iar această legătură am văzut că nu are granițe - nici între localități, nici între țări. Anul acesta am văzut cât de legați putem fi de restul oamenilor de pe Glob, chiar și de aceia pe care îi credeam departe și foarte diferiți – alt port, altă limbă, același probleme de respirație.  Majoritatea țărilor au avut de înfruntat situații grave, cu care nu ne-am mai întâlnit cei mai mulți dintre noi.

Deși ai crede că în fața unui inamic comun reacția firească e să fim mai uniți, acest virus ne-a dezbinat foarte mult: cei care cred că totul e o conspirație versus cei care poartă mască, progresiști versus religioși, oameni care vor să se îmbogățească versus oameni care se străduiesc să salveze vieți, majoritari versus migranți, români versus romi. În umbra pandemiei, am devenit mai îndârjiți: tensiunile s-au adâncit acolo unde existau deja.

Iată modul prin care aș vrea să sărbătorim Ziua Națională: găsește un om pe care l-ai criticat anul acesta și urează-i sănătate. Fie că e român, rom, sas sau ungur. Fie că e de la tine din partid sau nu. Fie că îți place sau nu cum gândește. Putem să nu fim de acord și totuși să ne dorim reciproc sănătate.

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni! 

Daniela Cîmpean

Președinta Consiliului Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 706

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus