Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Proprietar de local amendat cu 2000 de lei, după ce un sibian a sunat la 112

Proprietar de local amendat cu 2000 de lei, după ce un sibian a sunat la 112

Proprietarul unui local din Sibiu a luat o amendă în valoare de 2000 de lei, după ce autoritățile au identificat mai multe persoane în interior, despre care au crezut că sunt clienți. Cel amendat spune că de fapt erau prietenii săi.

În urma controalelor efectuate ieri, polițiștii sibieni au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei, dintre care 106 (în valoare de 6.500 lei) pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 17 (în valoare de 2.000 lei) pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație. Totodată, o sancțiune în valoare de 2.000 de lei de lei a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Este vorba despre un local în care au fost identificați patru clienți.

„Cineva a trecut pe stradă, chiar prin fața restaurantului, a văzut oameni înăuntru și a sunat la 112. Noi livrăm la to-go și online, astfel că nu permitem accesul clienților în interior pentru timp îndelungat. În acest caz era vorba de niște prieteni care m-au rugat să îi las să discute aici, în liniște. Din păcate, deși ni se putea aplica un avertisment, ni s-a dat sancțiune contravențională, însă am plătit-o deja și astăzi am transmis autorităților dovada plății”, spune proprietarul localului.

În ultimele 24 de ore, 176 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 39.804 de persoane - 33.579 în filtrele rutiere, 2.838 cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină și alte 3.387 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 23.842 de mijloace de transport, dintre care 23.000 în filtre. 

Polițiștii locali sibieni au verificat 771 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 33.579 de persoane și 23.000 auto. 

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 735 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor, 34 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 26 de avertismente scrise și 8 amenzi în valoare de 4000 lei.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus