Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Suntem de 12 zile în carantină și zeci de sibieni încă nu știu că trebuie să poarte mască

Suntem de 12 zile în carantină și zeci de sibieni încă nu știu că trebuie să poarte mască

Aproape 90 de sibieni au fost amendați de polițiști în ultimele 24 de ore pentru că nu purtau mască de protecție, deși municipiul Sibiu se află de 12 zile în carantină și în zeci de alte localități sunt impuse restricții severe.

În ultimele 24 de ore, 130 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

”Cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 38.271 de persoane, dintre care 35.250 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 3021 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 34.838 de mijloace de transport, dintre care 25.000 în filtre”, arată reprezentanții Prefecturii Sibiu, într-un comunicat de presă.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 112 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 de lei, astfel:

-           75 sancțiuni în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

-           31 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație și

-           6 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei de lei persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Cele 6 persoane fizice au fost sancționate contravențional pentru participarea, în curtea unui localnic din Copșa Mică, la o petrecere privată.

Polițiștii locali sibieni au verificat 860 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5586

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Marcian Radu

Acum 3 ani

Pai cei amendati pentru nepurtarea mastii ar trebui si bagati in carantina 14 zile. Ca sa aiba timp se gandeasca mai bine cand ies fara masca. Si sa piarda jumatate din salariul pe luna in curs... Cred ca ar trebui mai mult decat cei 500 de lei din amenda...
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Amenzile sunt intre 500 si 2500 lei , insa la noi se dau cel mai mult avertismente , nici macar amenda minima de 500 lei.
Raspunde

Ion Gheorghe

Acum 3 ani

Și ce dacă purtam masca ? Dacă e o cârpă putem s-o tot purtam... Poate că și ăsta e motivul numărului mare de îmbolnăviri. Primăria nu mai face campanii de dezinfecție prin oraș și prin blocuri. La ce sa ne mai așteptăm ? Bine că suntem îndemnați sa votam și mai ales sa votam PNL . Nu zău ?
Raspunde

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

Treaba ta dacă îți cumperi cârpă, de purtat trebuie s-o porți. Ce ai vrea să-ți dezinfecteze printre blocuri?
Raspunde

...un Cisnadian

Acum 3 ani

Traiasca numele de "Gheorghe"! Traiasca numele de "Ion"! Tu le faci cinste!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus