VIDEO - Rock-ul sibian e viu și are tupeu! Interviu cu onenightstand: ” Nu o lăsăm moale, vulcanul e activ”

Trupa sibiană onenightstand a lansat săptămâna aceasta noul clip pentru cântecul ”Heartbreaker” și sună de parcă ar fi cel mai bun lucru petrecut în lumea muzicală a Sibiului de la retragerea lui Ricky Dandel încoace.

Cântecul este o explozie de energie, are un sound proaspăt, modern, și ne aduce aminte de nopțile în care ne înghesuiam în cluburi țopăind pe muzică live. O infuzie de viață într-o zi fără soare pe carantină.

Motivele enumerate mai sus au fost mai mult decât suficiente pentru a sta de vorbă cu membrii trupei.

Cum ați găsit timpul și energia să compuneți și să lansați un produs nou în vremurile acestea de incertitudine?

onenightstand: Începutul anului 2020 ne-a prins cu o groază de planuri făcute. Trebuia să plecăm într-un turneu național, multe concerte erau deja stabilite, dar la fel ca pentru oricine din această industrie, de la mare la mic, pandemia ne-a dereglat planurile. Nu am considerat neapărat un pas înapoi toată treaba asta, ne-am bucurat de timpul câștigat și am decis să ducem gălăgia și energia de pe scenă direct în studio. Am avut în primăvară și vară o serie de înregistrări, iar Heartbreaker este primul single, urmând să mai lansăm și alte piese care la final vor lua forma unui album.

 

Dați-mi, vă rog, câteva detalii, cum ați lucrat efectiv la Heartbreaker, unde ați compus și repetat, cât a durat, cum vă vin ideile?

onenightstand: După cum ziceam, noi în toți acești ani de când am pornit proiectul, ne-am bazat foarte mult pe apariții live. Heartbreaker e una din piesele cele mai recent compuse, pe care am reușit să o prezentăm și publicului și care, zicem noi, a primit o reacție foarte bună. Asta ne-a ușurat alegerea pieselor cu care să intrăm în studio. Înregistrările au avut loc la începutul verii în București, la Herrstrat Studio, iar mixing-ul și mastering-ul au fost realizate la LowBass5, în Deva. Referitor la crearea unei piese noi, nu avem o rețetă bine definită. De obicei pleacă de la un riff de chitară care dictează cum va fi piesa, alteori de la o combinație de cuvinte, numai bune pentru un refren, sau pur și simplu "apare" toată piesa și fugi repede să pui mâna pe un instrument și să imortalizezi într-un fel ideea până nu dispare.

 

Videoclipul mi se pare că arată profesionist și este bine lucrat. Unde ați filmat, cât de mulțumiți sunteți de rezultat?

onenightstand: Videoclipul l-am realizat împreună cu o echipă fantastică. Claudiu Boica de la CBO FILMS s-a ocupat de filmat și editat, Hora Rockx de la Studio Douăș Doi s-a ocupat de lumini și efecte speciale. Videoclipul captează exact esența acestei trupe de High Voltage Rock n' Roll, iar energia și dinamica piesei sunt transmise perfect prin el.

 

Ce reacții aveți din partea micului public sibian care consumă rock?

onenightstand: Publicul sibian, care apropo, nu e deloc mic, a avut până acum o reacție foarte bună. Cu siguranță dacă nu era situația aceasta cu pandemia, făceam o petrecere de lansare ca la carte, cu vizionare de videoclip și un concert de povestit nepoților, dar am simțit oamenii aproape și în online, ei răspândind și continuând să răspândească în social media videclipul și single-ul.

 

Ce urmează pentru voi, în afara lipsei concertelor și cântărilor publice din cauza covidului? Chiar, vă e dor de concerte, de sibieni, energie, atmosferă?

onenightstand: Încă un videoclip, două, trei... cine știe? Sperăm ca viața să revină la "vechea normalitate" cât mai repede, ne e foarte dor de scene, de concerte, de oamenii cu care împărtășim fiecare cântare, dar noi cu siguranță vom rămâne ocupați și vom lansa ceva materiale. Nu o lăsăm moale, vulcanul e activ și gata oricând de rock n' roll!

 

Ca să tragem o concluzie: se lipește Covidul de rock? Onenightstand se vindecă repede de coronavirus?

nenightstand: Conform studiilor, covid-ul stă departe de onenightstand, cât timp cei implicați poartă mască! Din păcate covid-ul se lipește de tot ceea ce înseamnă artă și mulți artiști se luptă pentru a rămâne ”în viață”, încercând să se reinventeze constant în funcție de evoluția acestei pandemii. Evident, e greu și pentru consumatorii de artă, în mod cert conținutul pe care îl consumă online în această perioadă, fie el și de cea mai bună calitate, nu poate înlocui sentimentul pe care îl ai pe viu la un concert sau la un expo de picturi, poze, tatuaje, etc. De asta sperăm să ne vindecăm cât mai repede și să ne revedem la concerte sau orice alte evenimente culturale, pentru că, parafrazând un personaj monden, viața fără artă e pustiu!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus