Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Ariton: ”Suntem pregătiți să intrăm la guvernare”

Ariton: ”Suntem pregătiți să intrăm la guvernare”

Un sondaj prezentat în aceste zile, realizat la comanda PMP, arată partidul cu o intenție de vot de 7,4%, ceea ce l-ar duce la completarea unei posibile alianțe majoritare PNL – USR – PLUS.

Conform sondajului, peste 32% dintre cei care au declarat că vor merge sigur la alegerile parlamentare au afirmat că vor vota PNL. 28,6% ar vota PSD, 17,5 % ar vota USR PLUS, 7,4% ar vota PMP şi 5,4% ar vota Pro România. UDMR este cotat cu 4,8%, transmite News.ro. Dacă aceste date s-ar repeta și la alegerile parlamentare, o posibilă majoritate PNL – USR – PLUS nu ar putea fi formată decât cu ajutorul PMP sau UDMR. ”În momentul în care intră în politică, fiecare partid își dorește să intre la guvernare, pentru că doar așa îți poți pune în aplicare proiectele. Noi suntem pregătiți să intrăm la guvernare. Dacă este o fază constructivă, clar că am avea rezultate foarte bune și am putea să ne demarăm programele”, a comentat astăzi, președintele PMP Sibiu, Ion Ariton, într-o conferință de presă.

Proiectele PMP pentru educație

Angajamentul Partidului Mișcarea Populară este că niciun copil nu va fi lăsat în urmă. Educația reprezintă viitorul națiunii noastre, anunță liderul PMP. ”Ținta este de a face o tranziție, până în 2024, către atingerea obiectivelor Pactului Național pentru Educație: 6% pentru Învățământ și 1% pentru Cercetare”, a anunțat liderul PMP Sibiu.

În domeniul educației, PMP își propune Digitalizarea învățământului , transport gratuit și infrastructură școlară, învățământ profesional printr-un program național de relansare a școlilor de meserii, la standarde europene și care să permită pregătirea tinerilor pentru cerințele actuale ale pieței și parteneriate între companii și școlile de meserii pentru a asigura inserția pe piața muncii.

De asemenea, PMP propune simplificarea curriculumului școlar  la nevoile pieței forței de muncă actuale şi la noile realități economice, adaptarea programei școlare în aşa fel încât copiii să fie mai puţin încărcați. De multe ori, ei petrec mai multe ore la şcoală sau la meditaţii decât părinţii la muncă, introducerea disciplinelor „Educație antreprenorială”, „Educație financiară” „Educaţie în domeniul media” pentru a dezvolta gândirea critică a elevilor şi a deprinde ce înseamnă dezinformarea şi manipularea mediatică și cursuri de consiliere în alegerea profesiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1462

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Ha!Ha! Sunteti voi pregatiti , dar v-a chemat cineva? Sa vedem intai rezultatele , poate aveti vreo surpriza si nu intrati in parlament! Si oricum , daca se adeveresc sondajele , PNL si USRPLUS au 50% impreuna , plus inca vreo 5% ce mai vin din redistribuirea voturilor , asa ca n-au nevioe de voi.
Raspunde

Hidro Elec

Acum 3 ani

eu zic sa il treziti si pe Trihenea ca daca intrati la guvernare(ha, ha) cine va fi destul de destoinic sa conduca Hidroelectrica?! apoi va fi neaparat nevoie si de un purtator de cuvant, nu-i asa?dl scutea, iesiti la incalzire...
Raspunde

Adrian Decebal

Acum 3 ani

PMP, ramane singura alternativa, cat de cat OK, la PSD-ul galben numit PNL, PSD-ul traditional, Pro Moschei Romania Tariceanu-Ponta=love...sau aripa globalista-gay-lgbt, numita USR. Chiar nu prea ai ce sa votezi, sincer....asa ca, degeaba radeti, dar, probabil PMP, in 4 ani vor ajunge la 25%.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus