Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Au început pregătirile pentru vaccinarea anti-COVID în Sibiu. ”Vor fi șase centre în județ”

Au început pregătirile pentru vaccinarea anti-COVID în Sibiu. ”Vor fi șase centre în județ”

Depozitul de vaccinuri anti-Covid pentru Regiunea Centru va fi la Brașov, sub administrarea Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov, iar în județul Sibiu vaccinarea populației se va face prin șase centre regionale.

Deocamdată, la nivel local se lucrează pentru clarificarea situației acestor centre și pentru nominalizarea unor coordonatori care să se ocupe de întreaga operațiune, spune coordonatorul pentru situația COVID – 19 pe regiunea Centru, Lucian Blăguțiu, inspectorul sanitar șef în cadrul DSP Sibiu. ”S-au identificat șase spații, deocamdată, dar discuțiile sunt într-o fază incipientă. Pentru vaccinare se merge pe procentul estimat de populație necesar a fi vaccinat, pe numărul total urmând a fi aplicat acel procent de 60, 70% necesar pentru imunizare”, a explicat Blăguțiu.

Dacă în Brașov urmează să ajungă într-o primă etapă 120 de mii de vaccinuri, în Sibiu acest număr este deocamdată necunoscut. ”Vorbim acum de prima tranșă, cea dedicată primele grupe de persoane care vor fi vaccinate. La noi nu s-a discutat exact numărul pentru că lucrurile sunt în fază incipientă pe cele șase puncte. Apoi se vor cunoaște și condițiile, pe fiecare centru va fi desemnat un coordonator de vaccinare, pentru că lucrurile trebuie realizate foarte eficient”, spune Blăguțiu.

Vaccinare anti-Covid în 3 etape

Procesul de vaccinare a populației este stabilit în trei etape, prioritate având personalul care deservește activități critice pentru societate. În a doua etapă se va vaccina populația aflată sub factor de risc în raport cu infectarea cu SARS CoV-2, iar în a treia etapă se va vaccina restul populației.

În prima etapă se vaccinează personalul din sistemul medical public și privat și personalului care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie). Urmează apoi vaccinarea populației aflate la risc în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, care s-au constatat că sunt comorbidități la cazurile de Covid-19. În a treia etapă se efectuează vaccinarea populației generale.

Producătorii a două vaccinuri au anunțat că testele din faza a treia, cea finală de verificare, au dovedit o eficiență de peste 90% a vaccinurilor bazate pe secvența de ARN a virusului Sars-Cov2. Este vorba de vaccinul americano-german al Pfizer-BioNTech și de cel al companiei americane Moderna. România va primi vaccin anti-Covid prin schema comună a Uniunii Europene, care a încheiat contracte cu mai mulți producători.

Președintele Klaus Iohannis a estimat că vaccinarea va începe cel mai probabil la începutul anului viitor, iar la populația generală vaccinul va ajunge abia la începutul verii 2021.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5300

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Dan Kro

Acum 3 ani

nici antigripal nu s-a reusit de vaccinat in sibiu nici 5% cum credeti ca veti reusi cu anticovid?
Raspunde

Micul Mare

Acum 3 ani

Vaccinurile nu sunt testate pe persoane cu comorbiditati. Au recunoscut chiar producatorii. Si atunci ce facem? Le transformam in cobai?
Raspunde

Odin !

Acum 3 ani

Iar începem cu dictatura Brașovului ...
Raspunde

Iasov Iasov

Acum 3 ani

Cum sa depinzi de incompetentii, hotii si coruptii de la Brasov ? Pai aia tocmai sunt vizati de anchete pe coruptie masiva la achizitii in pandemie ... si noi asteptam lumina de la ei, de la coruptii romaniei? de la mafia imobiliara moldovenesca, de la mafia gunoaielor importate, de la cei care respira cel mai poluat aer din europa ? Atat de jos am ajuns ca judet ? Brasovul sa dea vaccin catre ph, bz, br, gl, sv, vs, bt, is. Bv e capitala moldovei, nu a regiunii centru! Dar asa e cand avem prim ministru, fiu de securist de bv!
Raspunde

Senta Claus

Acum 3 ani

Mare parte din masti sunt neconforme si statul/autoritatiile nu au putut proteja cetateanul, de ce la vaccin ar fi altfel? Cu atat mai mult ca il introduci in organism si nu sunt studii care sa ateste ce se intampla pe termen lung. Si ce reactii adverse pot fi, noi oamenii fiind atat de diferiti, unii cu boli cronice, altii de peste o suta de kg, cu varste diferite, etc Si la cata neglijenta exista, acest vaccin are nevoie de temperaturi de -80 grade, vine din lumea larga.. sa vaccinam niste oameni sanatosi... Aiurea.
Raspunde

I O

Acum 3 ani

Iasov va fi noua Meca la care vom fi nevoiți sa mergem pentru orice certificat al ventilelor de roti sau vreo semnatura inepta mai ales ca ne poarta pica probabil ca ei nu aveau aeroport și erau nevoiți sa vina aici dupa vize la Consulat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus