Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Primăria Sibiu a contractat lucrările de reparații ale străzilor pentru următorii patru ani

Primăria Sibiu a contractat lucrările de reparații ale străzilor pentru următorii patru ani

„După o procedură de achiziție care s-a întins pe 8 luni, ajungem în sfârșit să semnăm acest contract. Reparațiile și întreținerea străzilor din Sibiu sunt una dintre prioritățile noastre. În paralel cu modernizările ample, străzile orașului trebuie întreținute. Aștept din partea firmelor cu care am semnat astăzi contractul să execute lucrările la termen, respectând,  bineînțeles, standardele tehnice și de calitate”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pentru asigurarea acestor servicii, Primăria Sibiu a optat pentru încheierea unui acord-cadru care se întinde pe o perioadă de 4 ani, cu o valoare maximă estimată de aproximativ 30 de milioane de lei, plățile urmând să se efectueze în funcție de lucrările care se vor realiza efectiv. Acest tip de contract se semnează cu primii doi ofertanți clasați în procedura de achiziție și are scopul de  proteja beneficiarul: în cazul în care primul ofertant cu care se încheie contract subsecvent nu realizează lucrările calitativ și la timp, atunci beneficiarul are posibilitatea de a încheia contract cu cel de-al doilea ofertant, fără a mai fi nevoie de procedură de achiziție.

Primul contract subsecvent se va încheia cu SC Comtram SA pentru o perioadă de 6 luni. În prima comandă emisă în baza contractului vor fi incluse reparații extinse pe bulevardul Victoriei, str. Ștefan cel Mare – Broscărie și str. Siretului, precum și reparații ale gropilor izolate.

Contractul acoperă toate lucrările necesare pentru desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții optime. În funcție de complexitate, lucrările se grupează astfel: 

  • Reparații pentru remedierea defectelor izolate care afectează suprafețe de carosabil.
  • Reparații pe suprafețe extinse, atât pe carosabil, cât și pe trotuarele de pe arterele principale. Spre exemplu, se va interveni pe str. Semaforului, str. Constituției, str. N. Teclu, str. Abatorului, str. M. Kogălniceanu, str. Maramureșului, precum și în zonele rezidențiale de case sau în zonele de blocuri unde nu s-au desfășurat lucrări de investiții (Broscărie, str. Siretului, etc). O atenție deosebită se va acorda și Zonei Industriale Vest, urmând a se continua reparațiile de pe str. Europa Unită și refacerea covoarelor asfaltice și a trotuarelor și pe celelalte artere.
  • Reparații cu caracter de urgență în urma unor defecțiuni apărute în carosabil, trotuare sau piste pentru biciclete ca urmare a cedării fundației drumului, a gropilor apărute pe străzi pavate în urma unor ploi abundent, a unor intervenții neautorizate sau accidentale în drum. Acestea cazuri vor fi tratate ca urgențe, termenul pentru reparații prevăzut în contract fiind de maxim 24 de ore. Contractul prevede, de asemenea, ca în regim de urgență să fie tratate și defecțiunile apărute în zonele pietonale din centrul istoric al Municipiului Sibiu.

Comenzile de lucrări se vor emite de Primăria Sibiu în urma constatărilor din teren a inspectorilor Direcției Tehnice. Reamintim că și cetățenii pot sesiza astfel de defecte fie pe adresa de e-mail a Primăriei – [email protected], fie prin Sibiu City App, modului Raportări Incidente.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2406

Comentarii

11 comentarii

Locatar Ștrand

Acum 3 ani

Dintre toate firmele (Teldrumurile sibiene), a câștigat exact cea mai prăpădită, neserioasă și puturoasă! Orice altă firmă este cu ani lumină peste sărăciile astea! Le-a trebuit 6 luni să termine pe jumătate o pistă de biciclete de 300 m pe Maramureșului, în zona Profi din Ștrand nu se mișcă nimic de o lună, iar str. Gorjului este săpată toată și lăsată așa cam tot de o lună! Primăria și Comtramul se aseamănă la perfecție, putori, incompetenți și aroganți la adresa tuturor!
Raspunde

2 Cents

Acum 3 ani

Suna ok, sa vedem si ce anume se va face. Fac un apel catre cetateni, va implor folositi aplicatia "Sibiu City App" care face foarte usoara raportarea de astfel de probleme la Primarie. Cu cat mai multi ochi vigilenti si raportari , cu atat mai mari sansele sa putem trai intr-un oras in care lucrurile arata si merg normal
Raspunde

Alexandru Negrea

Acum 3 ani

In ritmul de lucru actual,modernizarea strazii Podului (3,6 km),lucrare inceputa la doua capete in primavara ,finalizarea va fi la sfirsitul mandatului actualului primar.A fost ceva entuziasm in preajma alegerilor locale cind a fost in inspectie d-na Fodor (cred ca atunci a aflat unde este cartierul Gusterita).Dupa inspectie si dupa alegeri,ritmul lucrarilor a intrat ,pe santier lucrind 5-6 oameni (in medie).D-na Primar si-a curatat incaltarile de noroi si va reveni, probabil ,cind va candida din nou.
Raspunde

Ion Gheorghe

Acum 3 ani

Când se mai fac dezinfecții in locurile publice și pe scările de bloc ??? Ce atribuții are serviciul din Primărie care se ocupa cu Asociatiile de proprietari ? Peste tot numai incompetenți și leneși. Alo, Dna Fodor !!
Raspunde

Gropi Borduri lipsa

Acum 3 ani

Am trimis destule sesizări pe marea aplicație si același Răspuns tot il primeam : Se va soluționa in viitor. O mare gluma proasta primăria asta.
Raspunde

Vic +

Acum 3 ani

Sensurile giratorii care sunt toate denivelate cand se niveleaza? Iti rupi toata masina cand treci prin ele si daca intrii cumva mai tare poate zbori de pe drum, daca se poate numi drum... (Str. Vasile Carlova cu Transilvaniei si cele de pe Mihai VIteazu)
Raspunde

Calea ferata Str.Turnisorului Sibiu

Acum 3 ani

Cand se repara trecerea rusinoasa de cale ferata de pe strada Turnisorului? Sau este o razbunare a primariei pe alegatorii lor?
Raspunde

Arian Sibiu

Acum 3 ani

"Sibiu City App"  este absolut degeaba. Nu ajuta deloc la infrastructua.Se da niste raspunsuri absurde si fara rezultate.Am folosit-o si am sters-o.Dezamagitor.
Raspunde

2 Cents

Acum 3 ani

Eu o folosesc de mult timp si la inceput am vazut reactii prompte la sesizarile mele. Recent insa intradevar am vazut ca lucrurile par sa se miste mult mai greu. Totusi cred ca daca vom face sesizari nu pot sa le ignore la nesfarsit
Raspunde

Sorin Sorin

Acum 3 ani

va invit pe strada Bucovinei sa vedeti ce frumos este. Impozitul se plateste ca pe centru doar ca asfaltul e putin moale.
Raspunde

@Arian Cu

Acum 3 ani

Eu am sters-o de mult timp. O prostie pentru care primaria da multi bani si se mai si lauda cu ea

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus