Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Poliția a găsit din nou sibieni care nu poartă masca de protecție. S-au dat peste 70 de amenzi

Poliția a găsit din nou sibieni care nu poartă masca de protecție. S-au dat peste 70 de amenzi

169 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat, în ultimele 24 de ore, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în contextul pandemiei de COVID – 19.

Astfel, 26.732 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor privind deplasarea/circulația în localitățile/zonele carantinate și 2.236 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină. De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 19.543 de mijloace de transport în filtrele rutiere, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 103 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, astfel:

- 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție 

- 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație. 

Polițiștii locali sibieni au verificat 437 persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Peste 150 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. 

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 26.732 de persoane și 19.543 auto.

Totodată, au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 355 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor, 34 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 30 de avertismente scrise și 4 amenzi în valoare de 2500 lei.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ion Gheorghe

Acum 1 lună

Ce măști de protecție !? Cârpe pe gură și nas .
Raspunde

Toma Toma

Acum 1 lună

Sunt de acord cu tine!Poarta unii niste "masti"pe care nu le-as pune nici in bocanci!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus