Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

CNSU: persoanele care au avut Covid nu trebuie să mai stea în carantină când intră în țară. Lista actualizată cu ţările din zona galbenă

CNSU: persoanele care au avut Covid nu trebuie să mai stea în carantină când intră în țară. Lista actualizată cu ţările din zona galbenă

Persoanele care au avut Covid și pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în țară din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, potrivit hotărârii CNSU de vineri.

Art.3 Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:
(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară”.
„(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului”.

(Sursa: HOTĂRÂRE nr. 56 din 04.12.2020)

Vezi aici documentul intergral - HOTĂRÂREA nr. 56 din 04.12.2020

Lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea a fost actualizată vineri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe listă se află 27 de state, printre care se numără Italia, SUA, Croaţia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Elveţia.

În cazul acestor ţări din zona galbenă se instituie carantina la domiciliu sau la locaţia declarată pentru 14 zile persoanelor care vin în România din acestea.

Cele 27 de ţări sunt:

Georgia

Serbia

Luxemburg

Muntenegru

Croaţia

Andorra

Lituania

Slovenia

San Marino

Liechtenstein

Austria

Statele Unite ale Americii

Ungaria

Curasao

Polinezia Franceză

Suedia

Macedonia de Nord

Portugalia

Elveţia

Polonia

Iordania

Italia

Bulgaria

Armenia

Cehia

 Kosovo

Danemarca - urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus SASR-CoV-2 provenite de la fermele de nurci.

Vizualizari: 1568

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus