Marţi,
07.02.2023
Ceata
Acum
-13°C

Primăria Sibiu: Spațiul secției Spitalului de Pediatrie pentru Boli Infecțioase de pe strada Transilvaniei se extinde

Primăria Sibiu: Spațiul secției Spitalului de Pediatrie pentru Boli Infecțioase de pe strada Transilvaniei se extinde

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu continuă să îmbunătățească condițiile de tratament pentru pacienți, prin extinderea spațiilor și dotarea corespunzătoare.

În curtea secției de Boli Infecțioase de pe strada Transilvaniei s-au amplasat 12 containere pentru triajul copiilor cu diverse boli infecțioase, care trebuie izolați încă de la prezentarea la consultație. Achiziția containerelor a fost asigurată de Primăria Sibiu, investiția ridicându-se la o valoare de 950.000 de lei.

În aceste containere vor fi amenajate patru cabinete de consultații, o sală de explorări imagistice, o sală de așteptare și două grupuri sanitare. În prezent se lucrează la racordarea acestora la sistemul de încălzire al clădirii secției și la racordarea la sistemul de electricitate. Aceste ultime lucrări se vor încheia în data de 15 decembrie, când se va amplasa și mobilierul necesar și se vor putea pune în funcțiune.

Precizăm faptul că anul acesta, secția de Boli Infecțioase a fost dotată cu o fabrică proprie de oxigen și s-a amenajat în clădire un salon de terapie intensivă.

După toate aceste lucrări și extinderi, la finalul anului, secția care tratează cazuri de COVID pediatrice se va putea muta înapoi în spațiul de pe strada Transilvaniei, aceasta fiind relocată în luna aprilie 2020 pe str. Pompeiu Onofreiu unde exista deja o fabrică de oxigen, un laborator de radiologie și mai multe paturi pentru tratarea acestor cazuri, inclusiv 6 paturi pentru terapie intensivă.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Dan .

Acum 2 ani

in universul FDGR niste containere inca goale si fara utilitati, inseamna progres si realizare mareata: Astfel de solutii - containere - se parasuteaza de catre natiunile unite in zonele cele mai necajite din Africa, nu in Sibiul cu ifose de capitala europeana al primarului incompatibil. Poate o sa faceti si spitalul din calea surii mici (asa prin anul 2030) tot din corturi si containere, ca acum aveti expertiza.
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 2 ani

De Spitalul Judetean se ocupa PNL, nu FDGR, ca sa stii.... cearta-te in primul rand cu doamna ilustra Campeanu de la PNL, care de cand a castigat sefia Consiliului Judetean, acum 4 ani iar anul asta din nou, e prapad, stagnare, decadere.... specific oricarei tip de organizatii ce intra pe mana unor mafii cu sediul la Bucuresti. Spitalul e ministerul sanatatii, iar cladirea o intretine Consiliul Judetean, nu primaria sau primarul. Asa ca tinteste-ti injuraturile unde trebuie. Multumeste-i PNL-Campeanu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus