Duminică,
16.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Salvamont Sibiu: doi schiori, prinși de o avalanșă. Au reușit să se salveze singuri

Salvamont Sibiu: doi schiori, prinși de o avalanșă. Au reușit să se salveze singuri

Doi schiori au fost prinși astăzi într-o avalanșă, pe porțiunea superioară din Valea Doamnei, anunță Salvamont Sibiu pe pagina de Facebook. Aceștia au fost echipați complet, inclusiv cu rucsac cu airbag și au reușit să se salveze singuri.

Încă o avalanșa a fost declanșată de sub vârful Paltinul, zona "balcoane", 15 persoane fiind în zonă. Din fericire nimeni nu a fost prins sub zăpadă.

Salvamont Sibiu avertizează printr-o postare pe facebook asupra pericolului de avalanșă și atrage atenția asupra importanței dispozitivelor de căutare în avalanșă pe care ar trebui să le aibă asupra lor toți turiștii.

Rezumatul zilei de astazi 12.12.2020, pana la ora 13
In jur de 30 de schiori si snowboarderi
- sub jumate fara dispozitiv de cautare in avalansa
- in jur de 8 au avut kit complet de cautare/ salvare din avalansa (dispozitiv, lopata, sonda)
Astazi 2 schiori au fost prinsi intr-o avalansa pe portiunea superioara in Valea Doamnei. Acestia au fost echipati complet inclusiv cu rucsac cu airbag. Au reusit sa se salveze singuri.
Inca o avalansa a fost declansata de sub VF Paltinul, zona "balcoane" fiind aproximativ 15 persoane in zona. Din fericire nimeni nu a fost prins sub zapada.
Recomandarea noastra este sa verificati buletinul nivometeorologic, sa verificati toate informațiile din zilele anterioare si sa aveti echipament complet. (Salvamont Sibiu)

foto Salvamont Sibiu

Vizualizari: 1716

Comentarii

1 comentarii

De avalanșă Schior

Acum 5 luni

Interesant de aflat numele celor doi schiori, ca să nu fie o știre falsă care se pare că este!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus