Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Astrid Fodor: ”Pentru Sibiu, impunerea unor restricții drastice s-a dovedit eficientă. Dar pericolul nu a trecut!”

Astrid Fodor: ”Pentru Sibiu, impunerea unor restricții drastice s-a dovedit eficientă. Dar pericolul nu a trecut!”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un prim mesaj legat de carantina zonală instituită asupra Sibiului în urmă cu mai bine de o lună și încheiată la începutul acestei săptămâni.

Mesajul primarului Sibiului referitor la carantina zonală impusă de secretarul de stat Raed Arafat ca urmare a creșterii cazurilor de Covid-19 a fost transmis la finalul ședinței Consiliului local Sibiu care a avut loc în după-amiaza zile de joi. ”A fost un an atipic pentru noi toți. A fost marcat de implicațiile negative ale pandemiei, nu doar cele de sănătate, dar și cele referitoare la restricțiile impuse. În ceea ce privește Sibiul, impunerea unor restricții drastice s-a dovedit eficientă. În urma perioadei de carantină, incidența noilor cazuri la 1000 de persoane, care era aproape de 14, a scăzut - spre fericire - la sub cinci. Dar pericolul încă nu a trecut. Urmează două sărbători mari: Crăciunul și Anul Nou”, a spus Astrid Fodor, la finalul ultimei ședințe a forului deliberativ local din acest an, ședință care a avut loc tot în format on-line.

Primarul Sibiului îi îndeamnă pe locuitorii orașului să renunțe la o parte din tradițiile anilor care nu au fost marcați de o pandemie. ”Mă adresez sibienilor care ne vor urmări. Anul acesta, sărbătorirea Crăciunului ar trebui făcută într-un cadru mult mai restrâns, fără oaspeți, fără colindători, din cauză că situația înca nu este sub control. Putem rămâne cu bucuria acestei sărbători și cu bucuria că suntem sănătoși. Doresc tuturor sibienilor un Crăciun într-o atmosferă caldă în familiile lor și cu încrederea că treptat vom reveni la o viață normală. Iar ca să revenim la o viață normală depinde în foarte mare măsură și de noi”.

Astrid Fodor spune că i-a părut rău pentru faptul că Noul An nu poate fi sărbătorit la finele acestei luni în Piața Mare a orașului. ”Ne aștepată altă provocare mare, Revelionul. După cum ați observat, noi am renunțat să mai organizăm Revelionul în Piața Mare. Eu, cel puțin, am avut o mare părere de rău. Dar am un sentiment de încredere că Revelionul 2022 îl vom putea sărbători tradițional, cu concerte și artificii. Până atunci, mai avem pandemie, mai avem multe hopuri de trecut. Vă doresc pentru 2021 «La mulți ani!», să fie un an bun.Vă doresc să rămâneți sănătoși și sărbători fericite!”, a încheiat Astrid Fodor.

Este pentru a prima dată când primarul Sibiului face referire la carantina zonală care a fost instituită, în 16 noiembrie 2020, în Sibiu, alături de Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2694

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Apolitic W

Acum 3 ani

Alo!!! d-na Fodor poate ati inteles gresit , nu v-o votat lumea de drag , in contextul alegerilor ati fost singura optiune posibila, apucati-va de treaba , lasati mesajele de incurajare pentru preoti (AH!! am uitat sunteti preoteasa ortodoxa.), reparati o data strazile (Interesectia Dealului cu Victoria este o RUSINE) lasati povestile ca ne pierdem rabdarea.
Raspunde

Gogoasa Izaura

Acum 3 ani

''Dealului cu Victoria'' presupun Bd. Victoriei, NU se intersecteaza, buna dimineata!!!
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

dealului nu se intersecteaza cu victoriei...
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

terminati cu minciunile astea, nu o sa revenim niciodata la normal indiferent ca ne intalnim sau nu cu prietenii de craciun nu ne intalnim, dupa aia se deschide tot, iar cresc cazurile, iar carantina...dexi terminati cu intorsul la viata normala. ne pitem intoarce instant, dar voi insistati sa ne luptam cu morile de vant.
Raspunde

Lulica Birtu

Acum 3 ani

Are dreptate,pericolul e acolo la locul lui,adica la primarie!
Raspunde

Nicoleta Merluciu

Acum 3 ani

Vai, nu va mai faceti bine cu carcotelile voastre frustrate! Daca nu era doamna primar Fodor, eram acum ca Timisoara sau Oradea! Doamne fereste! Uitati unde suntem acum, la ce nivel de dezvoltare si bunastare!
Raspunde

Don Gibon

Acum 3 ani

Te invitam sa emigrezi spre oradea sau Timisoara, atunci. Poate in drum spre unul dintre aceste orase minunate, treci si prin Arad...o alta perla a adminsitratiei peneliste. O epava de oras, ramasa in 1980, la nivel de Petrosani. Saluta-l pe Falca si intreaba-l daca el chiar locuieste in orasul unde prostii ii tot acorda votul de atata vreme si arata mai rau ca Mediasul. Drum bun si succes !
Raspunde

Inspectorul Manechin

Acum 3 ani

Dragi olteni, care ati venit din Gorj, Olt, Valcea... sau alte asemenea locuri pline cu "oameni" "valorosi", mutati-va in orasele sau comunele de unde ati venit, pline de romani get beget si muriti de foame si de lene, impreuna. Apoi mai ganditi-va daca e inteligent sa comentati aiurea la adresa primariei si sa va plangeti aiurea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus