Vineri,
23.04.2021
Partial Noros
Acum
14°C

În Racovița, USR s-a aliat cu PSD. ”Îi consider în continuare partenerii mei”

În Racovița, USR s-a aliat cu PSD. ”Îi consider în continuare partenerii mei”

Ședința de alegere a viceprimarului comunei Racovița a fost o surpriză pentru proaspătul primar al comunei, Andreea Voicu. Deși se baza pe o alianță cu PMP și USR, consilierii celor două partide au votat pentru candidatul PSD la această funcție. ”Sinceră să fiu, am fost surprinsă de faptul că, Simion Gheorghe Bucur, propunerea PSD pentru funcția de viceprimar al comunei Racovița, a fost ales in ședința de Consiliu Local de ieri și cu susținerea consilierului local USR. Speram că acesta îl va susține pentru funcția de viceprimar pe Ovidiu Tatu, un tânăr implicat  in comunitate, nou in politica și muncitor, la fel ca toți tinerii din USR. Un motiv în plus este și coaliția de guvernare, dar și principiile și ideologia USR. Deși nu a făcut-o, le respect totuși decizia și pot să înțeleg lipsa de maturitate politică”, spune primarul Andreea Voicu. Copreședintele Alianței USR PLUS Sibiu, Adrian Echert nu știa astăzi de această situație și a promis că se va interesa pentru a vedea punctul de vedere al consilierului din Racovița. 

Adrian Echert: Filialele locale au autonomie

Coperședintele USR PLUS Sibiu, Adrian Echert a declarat că în situația din Racovița consilierul local de acolo a judecat candidații, nu partidele. ”Consilierul nostru a votat luând in în considerare doar calitățile celor care au candidat pentru funcția de viceprimar și a încercat, cât a putut de obiectiv, să evalueze persoanele, înainte de apartenența politică a acestora.  Filialele locale au autonomie în ceea ce privește politica lor locală și pozițiile din Consiliul Local, dar vă asigurăm că vom analiza detaliat argumentele colegilor de acolo. Amintim și faptul că votul colegului nostru nu a avut un rol decisiv. Reprezentantul PNL nu a obținut decât 4 voturi (doar ale colegilor săi de partid) din 11”, a declarat Echert.

Viceprimar PSD

Consiliul Local Racovița este compus din 11 consilieri, iar în urma votului din septembrie, patru sunt PNL, trei sunt PMP, trei – PSD și unul  USR PLUS. La prima ședință, primarul liberal s-a trezit cu o alianță împotriva sa, formată din PSD, USR PLUS și PMP. ”În ciuda acestui gest, îi consider în continuare partenerii mei în realizarea proiectelor care vor duce la dezvoltarea comunei”, mai spune Andreea Voicu, primarul comunei Racovița

Pentru funcția de viceprimar au fost două propuneri: Ovidiu Tatu, de 26 de ani, susținut de PNL și Simion Bucur, pensionar din MAI, în vârstă de 47 de ani, susținut de PSD. Acesta din urmă a fost votat de majoritatea nou creată.

 

Vizualizari: 3545

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Hipster Pensat

Acum 4 luni

Felicitari noilor oameni din politica! USR este sansa noastra ne progres!

Raspunde

Lost In Loft

Acum 4 luni

Iooooiiii ce m-am râs !!! Aghiotanta de profesie are vice psd !!! bravo Trifule esti smecher !

Raspunde

Nelu Tataru

Acum 4 luni

USR-iștii sunt aceeași Mărie dar cu altă pălărie! In loc sa voteze cu dreapta, dau cu stangu in dreptu. Primarul trebuie sa colaboreze cu vicele zi de zi, nu consilierii.

Raspunde

Un Cetatean

Acum 4 luni

totusi e vorba de Racovita...unde e surpriza?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus