Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Stație de oxigen, inaugurată de ÎPS Streza. Generatorul a costat 80.000 euro, bani achitați de Arhiepiscopia Sibiului

Stație de oxigen, inaugurată de ÎPS Streza. Generatorul a costat 80.000 euro, bani achitați de Arhiepiscopia Sibiului

Noua stație de oxigen a Spitalului de Pneumoftiziologie, spital COVID, a fost inaugurată astăzi în prezența ÎPS Laurențiu Streza și după un concert de colinde al Cenaclului Lumină Lină.

Stația are o capacitate de producere de 16 metri cubi și a fost donată Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu de către Mitropolia Ardealului. "Decizia ÎPS Mitropolit, Laurenţiu Streza, de a veni în sprijinul spitalului nostru cu acest generator de oxigen cu capacitate de 16 metri cubi va salva vieţi. Volumul de oxigen consumat în prezent la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a crescut de aproximativ 10 ori faţă de anii trecuţi, astfel încât actuala staţie de oxigen a spitalului, cu o capacitate de 6 metri cubi/oră nu mai face faţă. Pentru a putea asigura debitele necesare pacienţilor, lucrăm în paralel şi cu tuburi de oxigen, însă este mult mai dificil şi costisitor. Gestul pe care Mitropolia Ardealului îl face astăzi, chiar înainte de hramul Bisericuţei din incinta spitalului, Sfântul Nectarie, este un sprijin real pentru bolanvii cu Covid şi apreciem că medicii şi Dumnezeu lucrează împreună pentru redobândirea sănătăţii semenilor noştri în această perioadă grea", declara în luna noiembrie, Cristian Roman, managerul Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Generatorul a costat 80.000 euro, suma fiind suportată integral din fondurile Arhiepiscopiei Sibiului.

În cadrul evenimentului de astăzi, pacienții spitalului au fost colindați de Cenaclul Lumină Lină, coordonat de părintele Cătălin Dumitrean, concertul având loc în curtea spitalului, în fața Pavilionului Covid. ”Bolnavii au putut astfel să se bucure de la propria fereastră a saloanelor de tradiționalele colinde de Crăciun”, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Odeta Veștemean.

Vizualizari: 3103

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Popa Prostu

Acum 4 luni

Asteptam donarea si sfintirea statiei de transformare vest.

Raspunde

Dioclețiana Zvoromir

Acum 4 luni

Oare ce parere au hipsterii agresivi si superiori de la USR, covarsitor atei? Ca daca ar fi dupa ei, i-ar deporta pe toti pupatorii de moaste, ar darama bisericile si ar face in locul lor spatii pentru cultura diversitatii,, lgbt, a iubirii de sine si a filozofiei untului de avocado cu ginko biloba.

Raspunde

Mihai Grigor

Acum 4 luni

oare iphone ul personal si l-a inaugurat cum se cuvine

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 luni

Daca statul ar reduce macar cu 25% finantarea acestor paraziti ar fi putut cumpara statii de oxigen pentru toate spitalele declarate COVID din Romania.Citind titlul ai crede ca au facut pochii post negru si si-au vindut Psaltirile ca sa stringa cei 80000 de bistari.Luati de aici:http://culte.gov.ro/?page_id=476 si de aici:http://culte.gov.ro/?page_id=2332,si de aici:http://culte.gov.ro/?page_id=472. De aia prospera pochii,fraierilor,nu de smeriti si cucernici.

Raspunde

Un Sibian

Acum 3 luni

PENIBIL!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus