Sâmbătă,
23.01.2021
Partial Noros
Acum
11°C

Vaccinarea în Sibiu: 40% din personalul medical și social s-a vaccinat până acum. Situația la zi în spitalele din județ

Vaccinarea în Sibiu: 40% din personalul medical și social s-a vaccinat până acum. Situația la zi în spitalele din județ

3.856 de sibieni s-au vaccinat până astăzi în cadrul campaniei de vaccinare pentru Covid 19. În această primă etapă sunt vaccinați lucrătorii din domeniile sănătății și cel social, atât din sistemul public cât și din cel privat.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, la nivelul județului Sibiu erau la 1 ianuarie 2020 9.500 de persoane în sistemul de sănătate și asistență socială, dintre care 8.500 erau angajați cu contracte de muncă. Astfel că procentul de vaccinare în județ este în acest moment de 40,58% în situația în care până acum s-au vaccinat 3.856 de persoane.

Două vaccinuri pierdute, 14 reacții adverse

0,36% dintre sibienii vaccinați au prezentat reacții adverse. Mai precis, nouă persoane au semnalat durere la locul injectării, iar cinci au avut reacții de tip alergic. Potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore  s-au vaccinat 540 persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech. ”Până în acest moment în județul Sibiu au fost livrate un număr de 5 tranșe de vaccin, având un număr total de 4725 doze de vaccin.  De la prima administrare (31.12.2020) până în prezent la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 2 pierderi. Precizăm faptul că cea de-a 5-a tranșă de doze de vaccin a fost livrată în dimineața zilei de 12.01.2021, având un lot de 820 de doze de vaccin și are o valabilitate de administrare de 120 de ore”, anunță Instituția Prefectului.

Spitalul Clinic Județean – 1.390 de persoane vaccinate 

La Centrul de vaccinare de la  Spitalul Clinic Județean Sibiu s-au vaccinat până în acest moment 1.390 de persoane, însă, nu toți sunt angajați ai unității sanitare. „La centrul de vaccinare de la Spitalul Clinic Județean Sibiu s-au vaccinat din 31 decembrie, prima zi de vaccinare și până 10 ianuarie 1.390 de persoane. Aici intră angajați ai spitalelor precum și angajați din sistemul public sau privat, repartizați la centrul de vacciare de la spital. Adică unități publice sau private care nu sunt centre de vaccinare și-au trimis angajații la Spitalul Județean. Vaccinarea personalului continuă”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

La Spitalul CF s-a încheiat procesul de vaccinare: 65,26% din totalul personalului

La Spitalul General CF s-a vaccinat 65,26% din personal și este singura unitate spitalicească unde managerul a declarat pentru Turnul Sfatului că vaccinarea s-a oprit. Adică niciun alt angajat nu se va mai vaccina.  „La spitalul GF s-au vaccinat 62 de angajați din 95 și la noi vaccinarea s-a terminat. Aceștia au fost toți cei care au dorit să se vaccineze. Pe lângă acești 62 de angajați s-au vaccinat și 30 de voluntari care lucrează la noi. Ultimele vaccinuri au fost făcute în această dimineață”, spune Ec. Horațiu Nicolae Cojocaru, managerul Spitalului General CF Sibiu.

Mediaș – 50%, Agnita – 70%

Și la Spitalul Municipal din Mediaș aproximativ 50% din personal s-a vaccinat, însă aici procesul va continua și în zilele următoare „La Spitalul Municipal din Mediaș, până în acest moment s-au vaccinat 340 de persoane, dintre care 250 sunt din spital. Totalul de angajați este de proximativ 520 de persoane, dar vaccinarea continuă, pentru că o parte dintre ei au contraindicații acum”, spune Constantin Gheorghe Nicorici, managerul instituției.  La Spitalul Orășenesc din Agnita, aproximativ 70% din personal s-a vaccinat. „În proporție de 70% s-au vaccinat. Sunt peste 50 de persoane, nu știu exact, spitalul nostru fiind un spital mic, dar se vor mai vaccina. La noi este Centru de vaccinare pentru cadrele medicale din zonă, pentru cabinetele medicale, pentru farmacii și se vaccinează în continuare”, spune Ec. Nicolae Iosif Prișca, manager spital.

Spitalul TBC – 31%

La Spitalul TBC, potrivit purtătorului de cuvânt Odeta Veștemean, s-au vaccinat 53 de angajați din totalul de 170 până în acest moment. „Începând cu data de 29.01.2021 și până la data de 11.01.2021, la Centrul de Vaccinare fix H4 - Pneumoftiziologie s-au vaccinat un număr de 605 de persoane. 
Menționăm că 53 dintre  persoanele vaccinate sunt angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Pe lângă acestea, la centrul nostru de vaccinare au fost vaccinați medici de familie din județ, împreună cu personalul din cabinete, medici rezidenți, personal din clinici sanitare private, personal din azile de bătrâni, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și angajați ai Direcției de Sănătate Publică Sibiu”, spune Odeta Veștemean.

La Centrul de vaccinare de la Spitalul Clinic de Pediatrie s-au vaccinat, până în acest moment, potrivit purtătorului de cuvânt 333 de persoane, angajați ai spitalului, dar și personal medical venit de alte instituții de stat sau private.

La Spitalul Orășenesc din Cisnădie s-a vaccinat proximativ 50% din personal și vaccinarea continuă. „Din 76 de angajați câți avem în total, până acum s-au vaccinat 51”, spune Ec. Delia Maria Minca, managerul unității.

La Centrul de vaccinare de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu s-au vaccinat în total 350 de persoane. „La centrul nostru s-au vaccinat până acum 350 de persoane, personal al spitalului și personal din cadrul farmaciilor din județ. Vaccinarea continuă, avem programări toată săptămâna. Cele mai mute programări sunt făcute pentru ziua de vineri”, spune Dr. Ciprian Băcilă, directorul medical al spitalului.

La nivel național, conform datelor prezentate ieri erau vaccinate 125.190 de persoane, dintre care 16.896 doar în ultimele 24 de ore.

Tag-uri: Sibiu , vaccin

Vizualizari: 3007

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihaita Conserva

Acum 1 săptămână

Si ne miram saptamanile trecute cu totii ca avem reprezentanti AUR in Parlament ... Daca doar 40% dintre cei care activeaza in domeniul medical s-au vaccinat, poate ca AUR e mai reprezentativ pentru romani decat credeam ... E du ca ti e ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus