Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

Președintele Iohannis a ridicat Filarmonica de Stat din Sibiu la gradul de Comandor. „Prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut”

Președintele Iohannis a ridicat Filarmonica de Stat din Sibiu la gradul de Comandor. „Prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut”

Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu, a fost prezent astăzi la Palatul Cotroceni pentru a accepta medalia oferită instituției, de către președintele României.

Klaus Iohannis a înmânat, de Ziua Culturii Naționale, mai multe medalii principalilor operatori culturali ai României, pentru efortul depus în ultimul an, în special în perioada pandemiei. În semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturii țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional, i s-a conferit ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor Filarmonicii de Stat din Sibiu.

„A devenit o frumoasă tradiție ca la fiecare început de an să primim la Palatul Cotroceni o serie de personalități culturale ale României care, cu talent și profesionalism, sporesc patrimoniul cultural al națiunii noastre. Distincțiile oferite astăzi unor instituții publice, unor operatori culturali privați sau artiști independenți onorează creativitatea și dedicarea de care a dat dovadă sectorul cultural, în menținerea activă a legăturilor artelor cu publicul, pentru a găsi soluții la constrângerile pandemiei. În războiul împotriva virusului, prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut. Faptul că de Ziua Culturii Naționale primiți recunoașterea Statului Român pentru contribuția pe care o aduceți artelor, este o expresie în plus a prețuirii de care vă bucurați”, a transmis președintele după înmânarea medaliilor.

De asemenea, Klaus Iohannis a oferit Medalia “Meritul Cultural”, Clasa a III-a, Categoria F – “Promovarea culturii”, fondatorului şi directorului festivalului ARTmania Sibiu, Codruţa Vulcu – vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gigi contra

Acum 3 luni

Asta a spus dl. Johannis ? Ce limbaj de lemn! Si mai vorbiti de comunisti!
Raspunde

Dragoș V-o Dă

Acum 3 luni

Interesant cum e decorat dirijorul-director al filarmonicii, gandindu-ne ca a fost impus in August 2019 pe post de partid. Mai primea medalia domnu’, daca nu era de-al casei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus