Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un sibian a creat o afacere după ce și-a redecorat casa, în 2020. „Ruska s-a născut din pasiunea pentru lemn”

Un sibian a creat o afacere după ce și-a redecorat casa, în 2020. „Ruska s-a născut din pasiunea pentru lemn”

Paul Brus, de meserie fotograf, a căutat în 2020 o modalitate prin care să își ocupe timpul, având mult mai puțină activitate în timpul pandemiei. Așa se face că a început să își redecoreze casa cu piese de mobilier create chiar de el. Având o familie de mici afaceriști, soția sa, Silvia, având de asemenea mâini de meșter, bineînțeles că nu a ratat ocazia de a transforma această nouă îndeletnicire într-un mic business sibian. Ruska a avut mare success, mai ales în afara județului, spune Paul.

Ruska s-a născut anul trecut, în plină pandemie de coronavirus. Paul era mai mult pe acasă, cu familia, evenimentele se împuținau, însă nu și spiritul său creativ. A început să facă rafturi și elemente de decor pentru casă, iar apropiații săi au fost foarte încântați de creații, lucru care l-a încurajat să facă și din această pasiune o afacere.

„Ruska s-a născut din pasiune pentru lemn. Îmi place lemnul, felul în care se asortează cu pereții albi și nu numai, așa că mi-a fost foarte ușor să mă îndrept în direcția asta. Anul 2020 mi-a dat suficient timp să mă gândesc la de toate și să încerc lucruri noi pe care poate nu le-aș fi încercat altfel. Prietenii apropiați și nu numai și-au manifestat un interes peste așteptările mele în produsele pe care le-am făcut și așa au venit primele comenzi, încă dinainte să existe Ruska. Chiar și așa, majoritatea comenzilor le-am avut din afara Sibiului”, povestește Paul.

Pregătirea în domeniu a fost una moștenită din tată în fiu, spune tânărul meșter. La fel ca Paul, tatăl său e „omul bun la toate”.

„Pregătirea nu a fost una teoretică ci mai mult practică, multe lucruri le-am învățat și probabil moștenit de la tatăl meu, care știe să facă destul de multe lucruri practice, eu îi spun polivalent în meserii.

„Din prima clipă am știut că le pot realiza singur”

La început căuta inspirație pentru amenajarea propriului cămin. Atât Paul cât și Silvia își doreau ceva practic, dar cu un aspect deosebit. Toate căutările au dat roade, pentru că au găsit numeroase piese de mobilier interesante, dar pe care le putea face și Paul acasă. Odată create pentru ei, obiectele au atras multe aprecieri, așa că au decis să transforme hobby-ul în afacere. Așa a apărut Ruska.

„Am căutat inspirație pentru amenajarea casei. Ne-am dorit ceva util dar care să ne și decoreze pereții. Așa am descoperit o grămadă de idei pe care din prima clipă am știut că le pot realiza singur. Majoritatea produselor pe care le fac sunt rafturi, etajere și tot ce poate susține obiecte utile sau de decor prin casă. Cele mai multe comenzi sunt rafturi hexagonale în diferite configurații. Produsele sunt realizate întotdeauna la comandă și sunt deschis la orice noi idei sau provocări”, spune Paul.

Fiecare model făcut pentru prima dată a fost o provocare din punct de vedere tehnic, explică meșterul. De la proiectare și până la asamblare au apărut multe semne de întrebare însă pe parcurs a înțeles mecanismul și acum totul e o plăcere. Nici o comandă nu e o corvoadă pentru el.

Investiția nu este foarte mare, explică sibianul, cu atât mai mult cu cât materia primă a fost singura de care a avut nevoie. Uneltele îi erau deja la îndemână pentru că meșteritul i-a făcut mereu plăcere. „Eu am avut noroc că mi-a plăcut să meșteresc dintotdeauna și multe dintre scule le-am avut. Investiția a fost mai mult în materia prima și, ca de obicei la obiectele realizate manual, timpul este cea mai mare investiție”, concluzionează Paul.

Produsele Ruska pot fi văzute pe pagina de Facebook a afacerii sau pe cea de Instagram.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus