Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: Proiectul autostrăzii Sibiu - Făgăraş este aproape finalizat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: Proiectul autostrăzii Sibiu - Făgăraş este aproape finalizat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut vineri o analiză a proiectelor majore de infrastructură aflate în fază avansată, anunțând că autostrada Sibiu-Făgăraș este printre cele mai avansate.

Tronsonul de autostradă Braşov - Făgăraş, continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, până la Olimp, şi extinderea Magistralei 5 de metrou până la Pantelimon sunt trei proiecte importante pentru actualul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe care le-a scos ''de la sertar''.

"Sectorul A13 Braşov-Făgăraş a făcut parte din autostrada Transilvania şi a fost cumva abandonat undeva în sertare de 10 ani şi aş vrea să-l scoatem de acolo şi să îl facem, pentru că traficul cere acest sector şi ajută şi Moldova, ajută şi zona Braşovului, ajută şi zona de sud a ţării. Este un coridor important de conectare. Am spus doar Braşov - Făgăraş, pentru că Sibiu - Făgăraş este deja aproape finalizat, studiul de fezabilitate este în derulare de 5 ani şi acolo lucrurile sunt mai avansate", a afirmat vineri Drulă, într-o conferinţă de presă.

Un alt proiect care va fi lansat este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului.

"Alt proiect este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud, ca ocolitoare a Constanţei, să continue peste canalul Dunăre-Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate. Avem în fază avansată un studiu de fezabilitate acolo. Numele nu e foarte clar la ce se referă. Se numeşte 'Alternativa Techirghiol', e ce v-am spus eu acum. E un obiectiv important pentru noi şi vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit", a susţinut ministrul.

Pentru Capitală, şeful de la Transporturi consideră că prioritară este continuarea magistralei de metrou M5 până în Pantelimon, astfel urmând să se mai decongestioneze traficul de suprafaţă.

"În ceea ce priveşte reţeaua de metrou, cea mai importantă linie - am discutat şi cu primarul Capitalei ieri, am avut o scurtă discuţie telefonică, o să avem o întâlnire despre proiectele din zona Bucureşti şi cu primarii de sector, la fel - este după mine în termeni de linie de metrou continuarea M5 de la Eroilor spre centrul Capitalei, la Universitate şi de acolo la Iancului - Pantelimon. Această magistrală est-vest care traversează Capitala, similară magistralei existente M2, care este de la nord la sud, deci este cealaltă axă, ar ajuta enorm în termeni de trafic, care să meargă în subteran şi să decongestionăm ce-i la suprafaţă. Deci, aş vrea să facem o reprioritizare a proiectelor, să nu construim linii de metrou în zone unde traficul este mai mic, unde densitatea populaţiei este mai scăzută şi să facem liniile care sunt cele mai importante pentru oraş. În 2016 se vorbea despre M5 că e pe cale să fie lansată, tot aşa pe cale să fie lansată e şi în 2021, dar eu chiar vreau să fie lansată", a explicat el.

Aceste trei proiecte, a menţionat Cătălin Drulă, sunt importante şi le consideră proiecte noi.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Traian Mircea

Acum 1 lună

Parca stirea asta am mai vazut-o acum 10 ani! Dar acuma chiar cred ca o sa facem .....
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 1 lună

Normal ca ati vazut-o acum 10 ani , pe atunci psd desena autostrazi pe harta , acum autostrazile alea desenate chiar se construiesc pe teren...
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 1 lună

Poza din articol e "pe dos"
Raspunde

Paganel Roboțel

Acum 1 lună

Daaa...adevarata treaba. Tot auzim de Sibiu-Brasov din preistorie.... a venit si Drula cu acelasi caine mort pe care sa-l bata...sa speram ca invie.
Raspunde

Neluțu O

Acum 1 lună

Nu știu, dar parcă în ăsta am încredere ! Nu sunt cu ,,usr,, nici cu ,,psd,, dar ....oare mă înșel?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus