Actualizare. Platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID este disponibilă, informează, luni, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, precizând că cei care doresc să se programeze pot accesa în acest moment aplicaţia.
Știre inițială:Platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute luni dimineaţă, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
"Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă", afirmă STS, citat de Agerpres.
Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în prezent astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.
STS precizează că va reveni cu informaţii de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public.
În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până duminica, 17 ianuarie, orele 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale).
Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
- individual direct în platformă - 104.655 de persoane
- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
- telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane
- prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esențiale
Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetățenilor să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.
Precizăm că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:
Individual, direct în platformă
Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială
Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.
4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice
Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25
*Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.
Tag-uri: rovaccinare , sts
Vizualizari: 1010
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Victor
Acum 9 ore
Lumea lui Andrei
Acum 13 ore
Gabriel
Acum 14 ore
Marcian Radu
Acum 14 ore
Prenume