Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

ACTUALIZARE 3. Doar 20 de locuri libere rămase la Agnita. Locurile disponibile pentru vaccin s-au epuizat la Sibiu, Mediaș și Avrig

ACTUALIZARE 3. Doar 20 de locuri libere rămase la Agnita. Locurile disponibile pentru vaccin s-au epuizat la Sibiu, Mediaș și Avrig

ACTUALIZARE ora 16,20. La această oră, din actuala tranșă de vaccinuri alocată Sibiului, mai sunt doar 20 de locuri disponibile la Agnita.

Locurile disponibile în Sibiu și Mediaș s-au epuizat în doar câteva ore, iar cele din Avrig, în cursul amiezii. 

ACTUALIZARE ora 12,40 Cele 201 de locuri care mai erau disponibile acum o ora în Mediaș s-au epuizat în acest moment. Potrivit datelor publicate pe site-ul Rovaccinare, în acest moment mai sunt 860 de locuri la Agnita și 542, la Avrig. 

După primirea unei noi tranșe de vaccinuri anti-covid, platforma națională de vaccinare a fost actualizată azi noapte, cu câteva mii de locuri disponibile în județul Sibiu. În doar câteva ore, locurile disponibile în Sibiu și Mediaș au fost ocupate.

ACTUALIZARE ora 12 - Locurile disponibile la Redal Expo, singurul centru de vaccinare din municipiul Sibiu, s-au epuizat în doar câteva ore. Dacă la ora 7 din dimineața zilei de joi erau libere 1.598 de locuri, la prânzul aceleiași zile, toate sunt ocupate.

Cele mai multe locuri disponibile sunt, în acest moment, la Avrig, 1.332. La centrul din Agnita mai sunt 1.035, iar la Mediaș, 201. 

La centrul din Sibiu, programările au putut fi făcute până în data de 20 martie.

Știre inițială. Sibienii care se încadrează în categoria a II-a și care nu au prins un loc disponibil pentru vaccinarea anti-covid au acum la dispoziție câteva mii de locuri disponibile din nou pe platforma Rovaccinare.

1.598 de locuri sunt disponibile în municipiul Sibiu, la ora redactării acestui material. Deocamdată, singurul centru deschis în municipiul SIbiu rămâne cel de la Redal Expo.

1.030 de locuri sunt disponibile la Mediaș, 1.180 la Agnita și 2.377, la Avrig. (date valabile joi, ora 7 dimineața)

Programările au fost blocate până azi noapte, când după distribuirea unei noi tranșe de vaccinuri, platforma a fost actualizată. Primele locuri disponibile pentru vaccin, de la începutul campaniei au fost ocupate în câteva zile.

"În cursul nopții a fost realizat un update al aplicației, iar în acest moment se realizează optimizări. Este posibil ca timpul de răspuns al aplicației să fie mai mare" este mesajul transmis în jurul orei 10, pe platforma națională de vaccinare.

În faza a II de vaccinare intră populația cu grad ridicat de risc - adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate, precum și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a explicat ieri  o serie de aspecte ce țin de platformă și vaccinare. Acesta spune că zilele în care oamenii se pot vaccina vor fi deblocate pe platformă în funcție de tranșele de vaccin.

„Programarea s-a deschis pentru primele 20 de zile. Lucrul acesta va fi când vom avea o nouă tranșă, o nouă deschidere în platformă, pentru următoarele zile. Evaluăm acum posibilitatea de a deschide un plafon cu același număr de zile sau de a introduce o listă de așteptare. Cel mai probabil vom avea o listă de așteptare așa încât toată lumea care vrea să se înscrie să o poată face și apoi să fie contactat pentru a-și stabili ziua și data exactă și locul în care va fi vaccinat. […] Tranșe sosesc în fiecare săptămână și există stocuri în acest moment atât pentru rapel, adică pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză să poată fi vaccinați și cu a doua doză. Aproape în fiecare zi vedem câte o modificare a planului pentru săptămânile următoare. Suntem optimiști că în perioada următoare o să avem mai mult vaccin”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Ana Anna

Acum 3 ani

Haideti sa spunem adevărul. La Sibiu au existat locuri doar pentru pilosi. Platforma nu a functionat DELOC iar la telefon, si am vorbit personal, după 50 de încercări desigur, inca de vineri seara "cica nu mai erau locuri " deși, atenție deși o rudă cu pile s-a programat marți, la Sibiu. Incredibil. Va bateti joc de viata noastră. Si culmea, azi , joi pe pile la DSP se aranjează vaccinare la Sibiu iar amaratii aia bolnavi si bătrîni trebuie sa se duca Avrig. Multumesc Sibiu
Raspunde

Silviu Sibiu

Acum 3 ani

Uitati-va, de curiozitate la alte judete: jud. Iasi 17 centre de vaccinare (municipiul Iasi 14 centre) - disponibile mii de locuri astazi. Jud. Gorj : 9 centre vaccinare - azi peste 10.000 locuri disponibile. Sa nu imi spuneti ca diferenta fata de judetul nostru este data doar de gradul diferit de intentie de vaccinare!! Ce se intampla totusi la Sibiu?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus