Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Proiect de hotărâre: salariile angajaților din administrația județeană ”îngheață” la nivelul lunii decembrie 2020

Proiect de hotărâre: salariile angajaților din administrația județeană ”îngheață” la nivelul lunii decembrie 2020

Funcționarii și personalul contractual din cadrul Consiliului Județean Sibiu, aparatul propriu al DGASPC, Sala Transilvania, Evidența județeană a persoanelor și Salvamont nu vor beneficia de creșterea salariului minim brut pe economie de la 2.230 la 2.300 de lei.

”Înghețarea” salariilor la nivelul lunii decembrie este prevăzută într-un proiect de hotărâre care urmează a fi dezbătut în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului județean Sibiu. Proiectul a fost elaborat ca urmare a actelor normative adoptate la nivel național, care blochează creșterea salariilor din administrație ca urmare a creșterii salariului minim brut pe economie, creștere prevăzută din acest an.

”Menționăm că potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 4/2021 pentru stabilire salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabileşte la suma de 2300 lei. Totodată, potrivit prevederilor art. I alin.(1) ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr.226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, în anul 2021, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2020 în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii și adoptării săptămâna viitoare.

Vizualizari: 1845

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Teo 1

Acum 1 lună

Oricum, au salarii nejustificat de mari.
Raspunde

Apolitic W

Acum 1 lună

Incompetentii de la Adieco ar trebui sa li se scada salariile pentru nerealizarea tintelor de colectare diferentiata si cresterea nejustificata a tarifelor la salubritate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus