Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației la propunerea USR PLUS

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației la propunerea USR PLUS

Sibianul Radu Szekely a fost ales astăzi de Alianța USR PLUS secretar de stat în Ministerul Educației, ca urmare a unui proces de candidaturi realizat în interiorul Alianței, dar deschis și experților din afara partidului. „Experiența mea în gestionarea și evaluarea de proiecte educaționale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuții în implementarea programelor finanțate din fonduri europene. Experiența – dobândită în Finlanda – în promovarea și implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de șanse, echitatea, și să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel național, inclusiv cu finanțare europeană, care să urmărească eliminarea diferențelor majore ce există între școli din diverse medii în România. Deopotrivă, experiența mea directă în educație privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învățământ către mediul privat. De asemenea, experiența în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare și eficientizare a carierei didactice. În sfârșit, activitatea desfășurată de-a lungul anilor în domeniul învățământului profesional și tehnic, formare inițială și continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu și la revizuirea modului în care aceste rute educaționale sunt integrate în contextul larg al educației pe tot parcursul vieții”, a declarat Radu Szekely.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educație și Cultură, cât și Tineret și Cercetare.

La alegerile locale a candidat pentru un loc în Consiliul Local Sibiu, ca independent, însă fără succes. A obținut 1.108 voturi, reprezentând 2,34%.

Alianța USR PLUS anunță că în zilele următoare va definitiva lista de propuneri pentru toate pozițiile de demnitate publică.  

Celelalte propuneri de până acum ale Alianței USR PLUS pentru funcțiile de secretari de stat și subsecretari de stat:

Iulia Popovici - Secretar de stat Ministerul Culturii

Radu Szekely - Secretar de stat Ministerul Educației

Adrian-Ștefan Cârstea - Secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului

Vlad Sinca - Secretar de stat Ministerul Energiei

Mihai Sandu - subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

Vizualizari: 3098

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Lauriana Cloțan

Acum 1 lună

Cu atâția sibieni în funcții cheie în conducerea statului, peste 4 ani, vom avea majoritate de 85% PSD+AUR în parlament!
Raspunde

Eva Flen

Acum 1 lună

Altul venit să de-a lecții și să scoată din programa de învățământ Istoria și Geografia României. Și să pună la loc de frunte învățământul privat. Câti părinți își pot da copii la învățământ privat ? Ați făcut socoteală cam câți bani trebuie sa dai pe luna la Școală finlandeza ? Și culmea primesc bani și de la buget , că și grădinițele private.
Raspunde

Vlad Popa

Acum 1 lună

Și dumneata ai nevoie de niște lecții. De gramatică.
Raspunde

Merișor Plopeanu

Acum 1 lună

Vrem scoasa religia din programa scolara si introduse ore in care sa se vorbeasca despre afinitatea la transgender si la genul neutru pentru ca fiecare elev are dreptul sa aleaga, nu sa se multumeasca cu ce are in pantaloni!
Raspunde

Alexa Banu

Acum 1 lună

Fost colaborator PSD https://www.edupedu.ro/radu-szekely-fostul-director-de-cabinet-al-ecaterinei-andronescu-propus-de-usr-plus-secretar-de-stat-la-ministerul-educatiei/
Raspunde

BigBrother Googl

Acum 1 lună

Individul asta si alti indivizi ca el....nu fac altceva deca sa incerce spalarea pe creier a copiilor, de la varste fragede, astfel incat sa se potriveasca pe doctrina scelerata, globalista.... sa nu mai fie romani, sa nu mai fie ortodoxi, sa nu mai fie albi !....sa ajunga sa fie un amalgam de diversi, fara valoare, fara parinti, fara constiinta..... fiindca nu face bine profitului. Vitele trebuie reformate, sa fie obediente si pe placul stapanului....si nu in ultimul rand, sa nu cumva sa puna la indoiala, stapanul !
Raspunde

@BigBrother Googl

Acum 1 lună

Unde ai gasit cuvantul ortodoxi? PS-Sa zicem ca nu ma intereseaza parerile tale;sunt ale tale si te privesc!Stalcirea limbii romane,insa,ma face sa-mi sara tandara.Este valabil pentru toti care-si arata in scris opiniile!(Valabil si pentru Eva!).
Raspunde

Oanta Ovidiu

Acum 1 lună

A venit desteptul de pe lume...sa vezi acum nebunia fructelor in minister. Mai bine stateai tu in Finlanda
Raspunde

Profesor Roman

Acum 1 lună

Pentru ca suntem mari admiratori ai sistemelor de educatie nordice, iata ce se intampla pe colo in ultimul timp. Nu se intampla in Finlanda (inca), dar se intampla in Suedia. Trebuie sa stiti ca cea mai apreciata carte (chiar premiata) in scolile din Suedia este una cu titlul "Copiii capsunarilor", o carte extrem de xenofoba in care romanii sunt prezentati ca cersetori, saraci, care traiesc in case fara geamuri etc. Nu am vazut/auzit nicio pozitie oficiala a statului roman cu privire la aceasta sfidare a romanilor si nici nu am auzit ca vreun parlamentar european roman sa se exprime categoric impotriva acestor grave incalcari ale drepturilor omului. Copiii romani din scolile suedeze supusi de copiii suedezi unui veritabil bullying sufera atat de mult incat unul dintre ei a cerut parintilor sa se intoarca in Romania, altfel se sinucide. Acestea sunt sisteme de invatamant performante la care sa privim ca la niste modele ???!!! Nu mai vorbesc ce s-a intamplat in Norvegia cu copiii romani hartuiti de autoritati. Chiar nu mai avem specialisti in sistemul de invatamant romanesc ? Mi-e greu sa cred dar cred tot mai mult ca se doreste distrugerea sistemului de educatie din Romania cu astfel de decizii aberante... Avem nevoie de specialisti in sistemul de invatamant romanesc, nu in cel finlandez sau de aiurea...
Raspunde

Marian Finlandezu

Acum 1 lună

Poate sa explice domnul Szekely cum functioneaza invatamantul finlandez aplicat 100% romaneste, mai exact fentand prevederile legale? scolile sunt inchise, mai putin scoala Finlandeza care functioneaza cu prezenta fizica si program de zi. Sau functioneaza dupa legile din Finlanda?
Raspunde

Miros Kylotzey

Acum 1 lună

Hipsterii astia care iau mii de euro per copil la gluma lor de scoala, bani nefiscalizati, trebuie sa dispara din Sibiu si sa sifoneze banii in alte parti! Astia au ajuns formatori de opinie si secretari de stat? Fonfleuri finlandeze, norvegiene, islandeze! Mars mah la parnaie!
Raspunde

Serious Troll

Acum 1 lună

Slabute comentarii.... inca n-ati bagat-o pe aia ca nu e roman, ma mir ca v-a scapat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus