Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
19°C

Să fii parlamentar e AUR curat. Unui deputat sibian i-au apărut două apartamente și două terenuri în două luni

Să fii parlamentar e AUR curat. Unui deputat sibian i-au apărut două apartamente și două terenuri în două luni

Sebastian Ilie Suciu a fost ales deputat de Sibiu în urma alegerilor din 6 decembrie, pe listele AUR – Alianța pentru Unitatea Românilor. Pentru dosarul de candidatură, conform legilor în vigoare, a trebui să completeze și o declarație de avere și a făcut-o la data de 21 octombrie. La capitolul imobiliare a notat că deține un teren achiziționat în anul 2010, de 1.300 metri pătrați, aflat în coproprietate cu fratele său, precum și alte trei imobile: un apartament în Sibiu de 180 de metri pătrați, achiziționat în 2014 și alte două în Cluj Napoca, cumpărate în 2013, de 49 metri pătrați, respectiv 56 metri pătrați.

După două luni, a trebuit să completeze o altă declarație de avere, cea care a fost și urcată pe site-ul Camerei Deputaților. Doar că aici apar alte trei bunuri imobiliare.

A dispărut un apartament de 180 de metri pătrați și au apărut altele trei de 296 mp

Față de precedenta declarație de avere, Suciu a declarat în plus un teren intravilan în Ocna Sibiului, în suprafață de 1300 metri pătrați, cumpărat în 2013 și un teren de 20 de hectare în satul Vingard, închiriat de actualul deputat în anul 2019. Totodată, Suciu și-a restructurat întreaga rubrică privind  clădirile deținute. Nu a mai scris că are un apartament de 180 de metri pătrați în Sibiu, ci că are de fapt trei: unul de 112 mp, altul de 106 mp și un al treilea de 78 mp, toate achiziționate în 2014.

Noua declarație de avere a deputatului confirmă automobilele notate și cu două luni mai devreme: un Nissan fabricat în 2014, o Toyota din 2003, o Skoda din 2007 și un Land Rover din 1998.

Față de declarația din luna octombrie, contul în bancă este puțin mai mare, de la 60 de mii de lei, la 71.809 lei. Totodată, față de precedenta declarație de avere și-a notat și salariul obținut de la Spitalul Clinic Județean Sibiu unde, până să ajungă deputat, era medic stomatolog: 101.934 de lei. În plus față de acest venit Sebastian Suciu a declarat că a primit de la APIA din activități agricole suma de 54.136,71 lei, dar a și dispărut împrumutul de Suciu unei persoane fizice, în valoare de 33 de mii de euro.

Contactat telefonic, deputatul a spus că va reveni cu un mail în care va explica situația, dar după ora 12. Nu a făcut-o până la ora redactării acestui articol, însă în principiu ne-a spus că ”nu comentează” această situație.

Declarație de avere falsă – dosar penal

Conform Legii nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, la art. 28 se prevede că ”fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarații de avere sau declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infracțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului Penal”.

Cele două declarații de avere pot fi consultate pe site-ul ANI declaratii.integritate.eu, dar și AICI și AICI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4482

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

2 Cents

Acum 1 an

Fara numar, fara numar! Nu asta e lozinca? Stim cu totii ca cei ce se avanta in politica romaneasca sunt foarte "competitivi" si asta se vede cel mai simplu la capitolul proprietati. Inclusiv seful statului este un model pentru acesti strângăreți compulsivi de avere.
Raspunde

Nonick .

Acum 1 an

Au fost ani buni 2013-2014 pentru dl. deputat.
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 1 an

Pai e simplu : prima data nu le-a declarat ca sa creada alegatorii ca el e sarac si cinstit .Insa asta se cheama fals in declaratii . Se sesizeaza cineva din oficiu?
Raspunde

Milucu Șufană

Acum 1 an

Nu poti fi sibian si nu ai ce sa cauti aici la noi daca nu esti avut si nu ai bunastare! Sibiul-fara saraci din 1191!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Asta-i nimic: incercati sa aflati veniturile salariale ale politistilor.Toate-s blurate.De ce oare,dl Bratu?Pina si cele publicate pe ''integritate.eu'' sunt incomplete.Asta stire!O postati ?
Raspunde

Sirenă Marceluța

Acum 1 an

Nu o sa faca asa articol pt. ca in ziua doi o sa fie ziarul inchis, sau ai uitat in ce stat neo comunist te afli, buna dimineata! Sa vedeti ce garsoniere au politaii in blocul turn de pe Milea, Nr. 1, special pastrate pt. mers cu fetitele. De exemplu una este la parter, cu geamuri mate. Pillow secrets... ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus