Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
9°C

Elevii reiau discuțiile pe educație cu liderii partidelor politice din Sibiu: „Sperăm ca demnitarii să ne răspundă pozitiv invitației”

Elevii reiau discuțiile pe educație cu liderii partidelor politice din Sibiu: „Sperăm ca demnitarii să ne răspundă pozitiv invitației”

În această perioadă Consiliul Județean al Elevilor Sibiu anunță intrarea în dialog cu parlamentarii sibieni din noua legislatură, cu scopul de a dezbate problemele din sistemul educațional și cum pot fi ele rezolvate pe cale parlamentară. În cadrul întâlnirilor, reprezentanții elevilor aduc în vedere probleme recurente din sistemul educațional, dar și propuneri prin care acestea pot fi rezolvate pe cale parlamentară, în vederea creșterii calității actului educațional.

Parlamentarii sibieni, în cauză, sunt Dan Barna (Alianța USR Plus), Claudiu Mureșan (Alianța USR Plus), Raluca Turcan (PNL), Constantin Șovăială (PNL), Christine Thellmann (PNL), Nicolae Neagu (PNL), Bogdan Trif (PSD), Sebastian Suciu (AUR) și Adrian Cătană (AUR).

Până acum, reprezentanții elevilor au avut o întâlnire cu liderii PSD Sibiu, iar mâine au stabilită o întâlnire cu liderii USR Plus. De la celelalte partide spun că nu au încă un răspuns.

Tinerii spun că au atins probleme precum bursele, finanțarea educației și incluziunea în mediul școlar.

,,Ne dorim ca aceste discuții să fie cât mai constructive și bazate pe dialog real, componenta fundamentală a democrației. Sperăm ca demnitarii să ne răspundă pozitiv invitației și astfel vocea elevilor sibieni să poată fi reprezentată cât mai corespunzător în cele mai înalte foruri decizionale”, spune Teodora Neaga, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu este structura reprezentativă a tuturor elevilor din județul Sibiu, fiind structura care își asumă să lupte pentru dreptul la educație al fiecărui copil, să vegheze asupra respectării acestor drepturi și să inițieze demersuri pentru ca microsistemul educațional să fie unul incluziv și de calitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus