Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Incendiu la Spitalul Matei Balș din București. Patru persoane au murit

Incendiu la Spitalul Matei Balș din București. Patru persoane au murit

Patru persoane au decedat vineri dimineaţa într-un incendiu izbucnit la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

Incendiul a fost lichidat ]n jurul orei 7. Patru persoane au decedat. O parte dintre pacienți sunt transportaţi la mai multe spitale. Un număr de 102 persoane au fost evacuate, La Institutul ''Matei Balş'' s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Un număr de 102 persoane au fost evacuate vineri dimineaţa, în urma incendiului izbucnit la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

"Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane - până la un număr de 102 - au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane", a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU, citat de Agerpres.

El a afirmat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, după opt minute.

"Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 - 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului", a precizat Şchiopu.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1188

Comentarii

2 comentarii

Toma Toma

Acum 3 ani

Este rezultatul politicilor "competente"din ultimii 30 de ani!Toate sp,italele din Romania functioneaza in cladiri cu vechime istorica;nimeni nu a construit vreun spital.Cu banii investiti in repararea acestor cladiri se putea face cel putin cate un spital nou si modern in fiecare judet!Cine sa o faca,insa?Toti politicienii sunt interesati doar de buzunarul propriu,de vile,masini,amante si posturi caldute la stat!Infrastructura existenta in 89 a fost distrusa,invatamantul,cu rare exceptii,e la pamant,sanatatea e o mare provocare si aventura,armata e dotata cu avioane "noi" cu vechime de 40 de ani si nave aduse de la casat,suntem oaia neagra a Europei!Nu trebuie sa fim mirati de aceste evenimente,care sunt,intr-un fel, asteptate!Ce trebuie sa se intample ca sa trimitem la gunoi pe cei vinovati?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Iete pozna,oameni buni: Focul n-are culoare politica ,asa cum ne amagea acum citiva ani dl Presedinte !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus