Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
28°C

”Se trage pe algoritm”. Luni va fi desemnat partidul care numește prefectul de Sibiu

”Se trage pe algoritm”. Luni va fi desemnat partidul care numește prefectul de Sibiu

După mai multe negocieri și amânări, ziua de luni a fost aleasă pentru o nouă întâlnire în coaliția de guvernare, în vederea împărțirii județelor unde PNL, USR PLUS și UDMR vor desemna prefecții.

Din declarațiile vicepremierului Dan Barna, cel mai disputat județ pare să fie tocmai Sibiul. Dominat la nivel local în ultimii mai bine de cinci ani de către PNL, Sibiul este primul județ unde USR PLUS își dorește să numească prefect. Cu toate acestea, în cadrul coaliției de guvernare liberalii sunt cei care își vor alege primii județele în care să numească reprezentanți ai Guvernului în teritoriu.

”Luni ne-am propus să avem acea tragere pe algoritm între cei trei parteneri ai coaliției. PNL are prima opțiune. Dacă PNL va opta ca primă opțiune pentru Sibiu, va fi la PNL. Dacă prefectul de Sibiu «va fi pe masă» când va veni rândul USR PLUS, voi exprima această opțiune. E foarte simplu, sunt trageri. În funcție de ce decide partenerul de coaliție care are o pondere mai importantă vom vedea dacă opțiunea Sibiu vine la USR PLUS sau rămâne la PNL. Dacă voi avea opțiunea disponibilă, eu o voi exercita”, a declarat Dan Barna, copreședinte al USR PLUS și vicepremier.

Din declarațiile de până acum, USR PLUS îl va propune pe Marius Vulcan (avocat cu o vechime de aproape 20 de ani - foto dreapta) pentru funcția de prefect de Sibiu, în timp ce PNL intenționează să meargă tot cu Mircea Crețu (foto stânga), prefect din luna martie a anului trecut. Un post de subprefect la Sibiu va reveni UDMR.

Critic la adresa lui Crețu înainte de alegeri, Dan Barna nu a mai este atât de vehement acum. ”Suntem într-o coaliție, miza este ca PNL, USR PLUS și UDMR să asigure o bună guvernare pe termen lung. Miza alianței este să asigure inclusiv la Sibiu o bună guvernare”, a răspuns Dan Barna la întrebarea dacă este mulțumit de activitatea lui Mircea Crețu.

Sursa foto Marius Vulcan: USR Sibiu

Vizualizari: 1944

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus