Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Asigurări din Ministerul Transporturilor că de la vară vom circula de la Sibiu până la Cluj-Napoca pe autostradă

Asigurări din Ministerul Transporturilor că de la vară vom circula de la Sibiu până la Cluj-Napoca pe autostradă

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma a vizitat trei şantiere din Transilvania, ca să vadă dacă lucrările avansează conform programului, iar la final a afirmat că lucrările sunt ”la turaţie maximă”, informează news.ro.

”Şantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turaţie maximă în 2021! Vineri am făcut o vizită de lucru pe Autostrada A3 Transilvania - pe sectoarele de lângă Cluj-Napoca şi Târgu Mureş - şi pe Autostrada A10 Sebeş-Turda”, a scris, luni, pe Facebook, Horaţiu Cosma care a prezentat şi stadiul lucrărilor. 
 
Potrivit acestuia, lângă Cluj-Napoca, ”constructorul român UMB a început în forţă mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei”. 
 
”Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de şantier, drumurile de acces, marcarea şantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, a mai scris Cosma. 
 
De asemenea, acesta a precizat că, pe şantierul de aproape 10 km dintre Ungheni şi Târgu Mureş al Autostrăzii Transilvania, constructorul a ajuns la aproximativ 35% stadiu fizic, la 6 luni de la debutul lucrărilor.
 
”Zilele trecute, grinzile de beton au început să fie ridicate pe primele structuri şi vor continua şi în următoarele săptămâni. Cea mai mare parte a reţelelor de utilităţi au fost relocate. Suntem extrem de optimişti că, până la finalul anului, vom circula pe acest sector de autostradă”, a mai afirmat secretarul de stat. 
 
În plus, Cosma a explicat că tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda a ajuns la 85% stadiu fizic, constructorul executând lucrări la viaductul peste calea ferată de la Teiuş, nodul rutier Teiuş, precum şi la terasamente, şanţuri betonate sau taluzări pe întreg proiectul. 
 
”Acesta şi-a asumat că va finaliza lucrarea în această vară. Nu suntem mulţumiţi de modul în care s-a derulat proiectul ce a fost contractat tocmai în anul 2014. Vom monitoriza în continuare extrem de serios mobilizarea antreprenorului”, a mai transmis Horaţiu Cosma. 
 
La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că aceste vizite se fac pentru a verifica stadiul lucrărilor. 
 
”Ne asigurăm că proiectele de infrastructură sunt pe drumul cel bun”, a declarat Drulă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2401

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Un Sibian

Acum 3 ani

am trecut recent prin zona...nu se poate spune ca nu se lucreaza dar pana la partea cu "turatie maxima" e mult...se lucreaza cam la 30% din cum se lucra in decembrie 2020 si in continuare sunt zone cu probleme de care nu se atinge nimeni!!!
Raspunde

Mc D

Acum 3 ani

E bine ca se termina sectoarele mici incepute acum 6-7 ani, asa avem sansa sa ne apucam de petecit sectoarele mai lungi care au fost terminate acum 9-10 ani si care arata deja ca unele construite prin anii '90!!! ....e jale pe toate drumurile si autostrazile nationale...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus