Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Cum începe în Sibiu semestrul al II-lea: Indiferent de scenariu copiii de grădiniță și din ciclul primar se întorc în clase

Cum începe în Sibiu semestrul al II-lea: Indiferent de scenariu copiii de grădiniță și din ciclul primar se întorc în clase

În județul Sibiu școlile se vor redeschide în funcție de scenariile în care se află localitățile. Potrivit datelor comunicate marți, 2 februarie, de reprezentanții Instituției Prefectului cu privire la incidența pe localități sunt două aflate în scenariul roșu, 12 în scenariul galben și restul în scenariul verde, cu o incidență mai mică de 1,5. Astfel, în localitățile cu scenariul verde toți copiii vor merge la școală, în cele aflate în scenariul galben vor merge fizic la școală copiii de grădiniță, cei din ciclul primar (pregătitoare – clasa a IV-a), și clasele terminale (clasele a VIII-a, a XII-a, anul III de profesională și clasa a XIII-a seral), în localitățile aflate în scenariul roșu vor merge la fizic în unitățile școlare copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Municipiul Sibiul se află în scenariul galben

Potrivit incidenței calculate pe ultimele 14 zile, municipiul Sibiu se află în scenariul galben. Astfel, de luni, 8 februarie, vor merge fizic la școală copiii de grădiniță, cei din ciclul primar (pregătitoare – clasa a IV-a), și clasele terminale (clasele a VIII-a, a XII-a, anul III de profesională și clasa a XIII-a seral). Restul elevilor, cei de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, vor continua învățământul on line. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spun că elevii vor continua să meargă la școală în funcție de modificările ratei de incidență.

„De luni se vor redeschide școlile și grădinițele, respectând scenariile în care se află localitățile. Certitudinea este faptul că, indiferent de scenariu, copiii de grădiniță și ciclu primar vor merge fizic la școală”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus