Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
-1°C

Peste 16.500 de sibieni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Au fost înregistrate și 28 de reacții adverse

Peste 16.500 de sibieni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Au fost înregistrate și 28 de reacții adverse

Raportul transmis de autorități cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2 arată că până în această dimineață la ora 8.00 au fost administrate, în total, 16.560 de doze. Dintre acestea, 714 au fost administrate în ultimele 24 de ore. În județul Sibiu, de la prima administrare (31 decembrie 2020) s-au înregistrat 14 pierderi de doze. În ceea ce privește reacțiile adverse, autoritățile transmit că la nivelul centrelor de vaccinare până în prezent au fost înregistrate 28 de reacții. Este vorba despre nouă de tip local, cinci de tip alergic, zece reacții au fost încadrate la altele, un caz de febră, cefalee și trei de anafilaxie.

Până la data de 26 ianuarie 2021, la ora 8:00 un număr de 12.903 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin iar 3.607 de persoane au făcut vaccinare și cu cea de-a 2-a doză de vaccin.

„Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt a Instituției Prefectului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

John Doe

Acum 1 an

Ar fi de interes o detaliere cu "numarul persoanelor programate pe bune" si "numarul persoanelor programate ". Poate ne ajuta Cimpean cu detaliile astea ;)
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 1 an

28 de reacții adverse? Inseamna că-i cunosc pe toți....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus